Прочитај ми чланак

МИЛОВАН БОЈИЋ: Не дам Шешељу да се убије!

0
Фото: Фонет

Фото: Фонет

Здравствено стање Војислава Шешеља је у протекле две недеље било више него драматично. Тренутна ситуација је за нијансу боља, али је далеко од добре. Ово тврди шеф Шешељевог лекарског тима др Милован Бојић.

Он каже да су се лекари буквално борили за његов живот.

– Нема ни говора да се врати радним обавезама док се не обави контролни преглед, заказан за недељу 14. јуна. Не дам му да се убија – категоричан је Бојић.

По први пут од како се вратио из Хага, лидер радикала је 4. јуна пропустио редовну конференцију СРС за новинаре. То је био први сигнал колико му се погоршало здравље, што је убрзо и признао. Пре два дана Шешељ је у изјави за „Вести“ најавио повратак редовним страначким пословима.

– Ма, какве страначке обавезе и посао! Ништа од тога! Па, једва смо га извукли из мртвих! Није спреман ни за какав напор – одговара др Бојић и подсећа на „бујајући карцином“ и метастазе са којима се Шешељ вратио из Хага, али и на прекинуту хемиотерапију.

Др Бојић признаје да се често спори са својим пацијентом али када је здравље у питању „зна се чија је старија“.

– Уколико, којим случајем Шешељ буде и даље тако тврдоглав, више га нећу лечити – каже др Бојић.

Он понавља да је Шешељу било толико лоше да „нема речи које то могу да опишу“.

– Потпуно му је опао имунитет. Па, једва је имао 900 белих крвних зрнаца, а у нормалним условима требало би да има око 10.000. У међувремену је почео са другом хемиотерапијом – објашњава за „Вести“ др Бојић.

(Вести онлајн)