Прочитај ми чланак

„Кључа“ у Јерусалиму: Хиљаде на улицама, постављене барикаде ВИДЕО

0

Док се посланици израелског парламента поново окупљају после шестонедељне паузе, испред зграде Кнесета у Јерусалиму окупиле су се данас поподне хиљаде антивладиних демонстраната из целог Израела.

Полиција је подигла два реда барикада које раздвајају демонстранте од Кнесета, а учесници протеста скандирају пароле против премијера Бењамина Нетањахуа и његове владе, преноси Тајмс оф Израел.

Истакнута антивладина активисткиња Шикма Бреслер поручила је да је циљ протеста, спроведеног на законит и ненасилан начин, да се грађанима Израела „врати могућност да утичу на правац у којем се креће њихова земља“.

Демонстранти су стигли у Јерусалим из целе земље, а многи су учествовали у огромном, споровозном конвоју аутомобила који је раније данас кренуо ка престоници.


Подсетимо, међународни кривични суд (МКС) затражио је налог за хапшење израелског премијера Бењамина Нетанијахуа због наводних ратних злочина, пренео је Ројтерс.

Нетанијаху је убрзо реаговао и назвао ту одлуку главног тужиоца Међународног кривичног суда (МКС) Карима Кана да затражи налог за хапшење за њега и министра одбране Јоава Галанта “скандалозном“, пишу израелски медији.

“Ово ме неће зауставити, нити ће зауставити нас“, наводно је рекао Нетанијаху на састанку његове парије Ликуд, преноси израелски портал Ynet.