Прочитај ми чланак

БОЛЕСНО Навијачи и ботови добили задатак да испрате и подрже Вучића у Вашингтону

0

Одавно је познато да председник Србије Александар Вучић ужива у томе да буде у центру пажње. Самим тим редовно наређује својим послушницима да му пружају подршку за коју се углавном тврди да је спонтана, а имају и обавезу да му организују дочеке и испраћаје. Овог пута у центру пажње је било село Велика Крсна код Младеновца, чији су чланови месног одбора СНС пружили подршку Вучићу пред одлазак у Вашингтон. Чланови СНС су такође морали да искажу дивљење Вучићу и у деловима Београда, што показују фотографије са Дедиња и Савског венца. Овакви призори подсетили су на класичан севернокорејски принцип дивљења вођи, па би се слободномислећи пролазник сасвим сигурно запитао: "Да ли ми то живимо у Северној Кореји или нам само тако изгледа"?

Шта ће први човек државе радити у Вашингтону и о чему се разговарати са представницима Приштине и Америке, нико жив не зна.

Printscreen/Facebook

Вучић и наш државни врх кажу да ће се састанак свести на економске теме, косовска страна истиче да ће се разговарати о узајамном признању и да их ништа осим тога не занима, док саветник америчког председника Ричард Гренел остао је тајанствен и није желео да прецизира да ли ће на дневном реду бити независност Косова, за шта је рекао да ће се о томе „можда расправљати у петак или понедељак“.

Било како било, напредњаци на челу са Вучићем организовали су у Београду испраћај председника у Вашингтон, а призори са кружног тока Топчидерска звезда постали су предмет подсмеха на друштвеним мрежама.

У томе су се такође истакли и напредњаци из Велике Крсне, који су пружили подршку Вучићу, како наводе, пред важан састанак у Вашингтону. Ситуација је помало личила на то као да имамо Северну Кореју и централној Србији.

– Месни одбор Велика Крсна пружио је подршку председнику Александру Вучићу пред важан састанак у САД – написао је један од чланова одбора на Фејсбуку, уз фотографију људи са Вучићевим ликом и словима подршке.

Председник СНС је осим на кружном току Топчидерска звезда такође имао „спонтану подршку“ и у осталим деловима Београда, а на Твитеру су се појавиле фотографије и натписи и из делова Савског венца, што се може видети и у следећим објавама активисте Марка Драгославића.

– Ево још фотографија о томе како присталице Александра Вучића и СНС крше епидемиолошке мера које је прописао Кризни штаб за сузбијање епидемије коронавируса! Шта на ово каже поменути Кризни штаб? Натписи на овим постерима су: „Вучићу, издржи… Ацо, Србине… Вучићу, само храбро… – написао је Драгославић.

Шта заиста очекује Вучића у Вашингтону нико за сада не може са сигурношћу да тврди, али судећи по томе да је до сада имао многобројне међународне састанке и да се никад овако није подигла помпа нити су се правили испраћаји подршке, може се закључити да га у престоници САД не очекује ништа пријатно.