Прочитај ми чланак

ИЗБОРИ 2016: Лидери странака гласали; новинари снимили за кога је гласао Шешељ (ВИДЕО)

0
Фото: СРС

Фото: СРС

Добар део политичара, лидера и високих страначких функционера већ је искористио своје бирачко право.

Бирачко место у Београдској пословној школи јутрос у 7.00 отворио је градоначелник Београда Синиша Мали.

У 7.45 у Новом Саду је гласала председница Скупштине Србије Маја Гојовић.

Лидер Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић гласао је, у пратњи супруге Сање и сина, нешто после 8.30 часова.

Председник Српске народне партије Ненад Поповић гласао је у 9.00 сати на бирачком месту у Привредној комори Србије у Београду.

Члан председништва Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић гласао је, са супругом Мајом, у 8 сати на бирачком месту 189. у Новом Саду.

У 9 сати, на бирачком месту Ушће, председник Либерално демократске партије Србије Чедомир Јовановић гласао је са супругом.

Лидер Покрета социјалиста и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Aлександар Вулин гласао је, у пратњи супруге Наташе и сина, у Основној школи Бранко Ћопић на Видиковачком венцу.

Носилац изборне листе „За слободну Србију – Заветници“ Милица Ђурђевић гласала је око 9.30 сати на бирачком месту 34 Шумице.

Лидер СДС Борис Тадић гласао је данас нешто после 10 часова  на општини Стари град.

Председница Демократске странке Србије Санда Рашковић Ивић гласала је данас у 10 сати на бирачком месту на Палилули.  

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ гласао је јутрос у 10 сати на свом бирачком месту 96 у Основној школи Светислав Голубовић Митраљета у Батајници.

Премиjер и председник Српске напредне странке Aлександар Вучић гласао jе данас око поднева на Новом Београду. Вучић jе на бирачко место 27 у Булевару Mихаjла Пупина 117 дошао са ћерком.

Шешељ након гласања: Сарадња са странкама које су уз Русију, а против ЕУ

Избори су врло важни за Србију, а српски радикали са оптимизмом очекују изборне резултате, изјавио је данас председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ.

Шешељ је новинарима након што је гласао рекао да би радикали желели да сами освоје више од 50 одсто, али да је то мало вероватно.

Циљ је свакако, рекао је, да СРС освоји најмање 84 посланичка мандата, да нико без те странке не може да мења Устав Србије.

– Највећа опасност која нам прети у наредном периоду је промена Устава по налогу западних сила, рекао је Шешељ.

Председник СРС је истакао да може да уђе у коалицију само са оним странкама које се одрекну ЕУ и одлучце за интеграцију са Русијом, што је, каже, више пута у кампањи понудио Aлександру Вучићу.

Додао је и да ће у опозив председника Томислава Николића кренути ако буде имао довољно посланичких мандата за такву иницијативу.

Извор: Танјуг, rs.seebiz.eu