Прочитај ми чланак

Трампов план за Украјину: Шта ће се десити ако Кијев не буде хтео преговоре…

0

Саветници Доналда Трампа – Кејт Келог и Фред Флајц – учинили су јавним његов „план за решавање украјинске кризе“ у чијој изради су сами учествовали.

Британској новинској агенцији Ројтерс су открили да ће Трамп – ако буде по други пут изабран за председника Сједињених Држава одмах почети да подстиче Кијев на мировне преговоре са Русијом.

„Трампов механизам“ је, према њиховим речима, овако постављен:

„Ако Украјина не пристане, Бела кућа ће почети да врши притисак на режим Владимира Зеленског заустављањем испорука оружја. Истовремено, ако Москва не пристане на преговоре – САД ће појачати наоружавање Украјине“.

Сам Трамп још није прокоментарисао овај план, али је више пута изјављивао да би рат у Украјини зауставио за 24 сата.

Избегавши да одговори на питање како би то извео, кратко је рекао да би обавио два важна телефонска разговора – „један са Кијевом и један са Москвом“.

Џо Бајден и они који стоје иза њега и даље финансирају и наоружавају кијевски режим ради наношења Русији „стратешког пораза“. Притом упорно Украјини обећавају улазак у НАТО, не престајући да јој развезују руке.

Начелник руских АБХ снага генерал-потпуковник Игор Кирилов изјавио је да западне земље настављају да увозе радиохемијске супстанце у Украјину. Формално, ради њиховог ради одлагања, али се од њих може направити „прљава атомска бомба“.

„Те супстанце се могу користити за прављење такозване ‘прљаве бомбе’, која се може искористити под лажном заставом. Прљава бомба је контејнер са радиоактивним изотопима и експлозивним пуњењем. Када дође до детонације, контејнер се уништава а радиоактивно пуњење распршује ударним таласом, са заражавањем великих површина“.

Генерал Кирилов је објаснио да радиохемијске супстанце у Украјину стижу преко Пољске и Румуније, а све лично надгледа шеф кабинета председника Украјине Андриј Ермак.

Заменик секретара Савета безбедности Русије Јуриј Коков рекао је у интервјуу Росијској газети да је кијевски режим, на подстицај Запада, хтео да направи провокацију експлозијом „прљаве бомбе“ како би потом оптужио Москву за „нуклеарни тероризам“.