Прочитај ми чланак

Почињу најважније борбе- Сирски нагомилао 40.000 војника за главни контраудар!

0

Русија је за мање од 20 сати вратила кијевском режиму мило за драго за ракетни удар по главној плажи Севастопоља. Али, као и досад: не цивилима и цивилним објектима.

Крстарећим ракетама „Калибар“ лансираним из Азовског мора, разорила је складиште фабрике кранова на периферији Одесе које је служило као пункт пријема и расподеле западних ракета и артиљеријских пројектила.

Над складиштем су се сатима вили облаци црног дима.

Унутар њега се разлегло неколико узастопних накнадних експлозија.

До овог удара би вероватно дошло и да није било украјинског ракетног налета на Севастопољ (са пет америчких ракета АТАЦМС).

Московски војни аналитичари тврде да ће за који дан почети „главне битке (руске) летње војне кампање у Украјини.

Наглашавају да ће те битке умногоме показати колико брзо Русија може сломити отпор кијевског режима.

Такође указују да је и противник свестан да најважније борбе управо почињу и да зато покушава да реализује своју контраигру.

И процењују: да ће украјински главнокомандујући, Александар Сирски, покушати свој главни контраудар на харковском фронту, где је већ нагомилао преко 40.000 војника.

Руси ће, по свему судећи, надирати према Купјанску (оживео је цео фронт од Сињковке до Стељмаховке), наставити широко опкољавање Северска (управо су потпуно слободили Раздоловку), појачати операције са стране Очеретина и Новоалександровке (већ атакују Воздвиженку), ударати на Торецк са три стране и појачати офанзивне операције које су у току – према Прогресу (и Покровску), Курахову, Карловки и Угљедару.

Могуће је да ће у наредним данима изнудити и капитулацију украјинског гарнизона у Красногоровки.

По проценама: већ кроз две недеље биће јасније не само ко је генерално успешнији и ко ће на крају победити (нема сумње да ће то бити Руси), него и – којом брзином ће кијевски режим изгубити контролу над целим Донбасом, односно – када ће главнина његових снага морати да бежи на западну обалу Дњепра…