Прочитај ми чланак

Руски шамар Вучићу – Путинов аналитичар: Србија се понела као задња курва! (ВИДЕО)

0

Сергеј Мардан, један од водећих војних и политичких аналитичара у Русији, отворено је и жестоко искритиковао званичну Србију на државној телевизији након извештаја да је Београд у Украјину продао оружје вредно 800 милиона евра.

Мардан је казао како су 800 милиона евра вредне гранате које је Србија извезла на Запад на крају испаљене на руске положаје у Вулхедару, Бахмуту, Работину и другим местима.

– То оружје се користило за ударе по руској армији. Након овога сматрате ли Србију братском државом? Немамо браће у свету, проклети били. Србија се понела као задња курва, то је неспорно – казао је Мардан.

„Фајненшел тајмс“ је објавио податак да је Србија индиректно, преко других земаља, од почетка руске инвазије на Кијев извезла у Украјину гранате у вредности од 800 милиона евра.

Лист пише да Србија дискретно повећава продају муниције Западу јачајући одбрану Украјине, иако је само једна од двије европске земље које се нису придружиле западним санкцијама Русији.

Руски званичници су ових дана изјавили да ће са Београдом разјаснити извештаје по којима је Украјини продато наоружање вредно 800 милиона евра.