Прочитај ми чланак

ФАХРУДИН: „Изетбеговић рекао да је спреман за рат да изазове хаос“

0

Сарајево -- Лидер Савеза за бољу будућност (СББ) Фахрудин Радончић изјавио је да је Бакир Изетбеговић намерно рекао да је спреман за рат да би изазвао хаос.

Радончић је додао да Изетбеговић на тај начин жели да „скрене пажњу“ са, како је навео, „опште мржње која у бошњачком корпусу“ постоји према њему и његовој супрузи.

„За мене је спорна изјава да је Изетбеговић рекао да је спреман за рат. Изетбеговић је, врло одговорно кажем, кукавица. Он је током рата био у трезору Централне банке, где му атомска бомба ништа није могла“, казао је Радончић новинарима у Мостару после састанка с председавајућим Председништва БиХ Драганом Човићем.

Радончић је рекао да је „велики грех претварати Бошњаке у ратнички фактор“, наводећи да су они „највећа жртва протеклог рата у БиХ“ и да је Изетбеговић својом изјавом управо Бошњацима нанео највећу штету.

Коментаришући неодржавање седнице Представничког дома парламента БиХ, Човић који је хрватски члан Председништва, изразио је бојазан да је БиХ ушла у још једну непромишљењу кризу функционисања власти.

„То се одражава на Савет министара БиХ, а не би ме изненадило да се одрази на још неке нивое власти“, рекао је председавајући Председништва БиХ.

Он је позвао све политичаре у БиХ да воде рачуна о томе када дају изјаве, како би се очували мир и безбедност у тој земљи.

„Бојим се да смо с неколико последњих изјава у великој мери нарушили односе с нашим суседима. Прво смо једно време причали о Пељешком мосту, а сад причамо о могућем рату“, рекао је Човић.