Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Вучићу, Бујановац је Србија

0

Српски покрет Двери подсећа премијера Александра Вучића да је Бујановац део државе Србије и да је његова обавеза да штити права српског народа који живе у тој мултиетничкој општини. Срамно је и скандалозно да Вучић ћути и толерише обесправљивање нашег народа у нашој држави.

Питамо Александра Вучића – да ли је председник Албаније Бујар Нишани добио одобрење наших надлежних државних органа да посети Бујановац 3. марта? Ова посета веома узнемирава српски народ који стрепи да ће се њихов положај додатно погоршати.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Жалосна је чињеница да представници српских удружења из Бујановца морају да моле премијера да се Србима обезбеди равноправност са Албанцима, као и да их прими како би га информисали о положају српског народа на југу Србије.

Посебно је забрињавајуће и опасно по наше националне интересе да Вучићева влада апсолутно ништа није урадила да заштити права нашег народа и побољша њихов положај на југу Србије. Српски народ на југу посебно је уплашен због све учесталијих спекулација о размени територија са Приштином, али је препуштен сам себи и од државног врха не добија никакве одговоре.

4

Српски покрет Двери подржава захтеве српских удружења из Бујановца – да се што хитније обави попис становништва, ревизија бирачког списка, успостави контрола пријаве боравка житеља ове општине, да се заустави принудно исељавања неалбанског становништва из Бујановца, и да се српски језик и ћирилица врате у институције локалне самоуправе.

Под хитно мора да се уведе контрола трошења буџетских средстава која добијају готово само Албанци и која ненаменски троше искључиво на штету српских насеља.

Овакво угрожавање наших државних интереса и интереса нашег народа мора што пре да се заустави. Ако буде изабран наш председнички кандидат, Бошко Обрадовић, права и достојанство нашег народа, наших грађана и интереси наше државе биће заштићени.

Информативна служба Српског покрета Двери