Прочитај ми чланак

ПАТРИОТСКИ САВЕЗ (ДВЕРИ, ДСС): Влада Србије да одговори на хрватске претње

0

dss-dveri-logo-300

Заједничко саопштење Покрета Двери, ДСС и групе патриотских интелектуалаца.

Недопустива је незаинтересованост власти Србије, као матичне државе свих Срба, за положај српског народа у бившим југословенским републикама. Ово се посебно односи на неодговарајуће реаговање Владе Србије на скандалозну провокацију, а сигурно не лапсус, новог председника Републике Хрватске која је АП Војводини доделила статус државе, закључено је на редовном састанку водећих представника Демократске странке Србије, Покрета Двери и групе патриотских интелектуалаца који је јуче одржан.

Замислите како би у Загребу било дочекано када би неко са највишег државног нивоа у Београду рекао да ће све учинити на заштити права српског народа у околним државама Славонији, Далмацији, Републици Српској Крајини и Хрватској?

Патриотски блок изражава своју пуну посвећеност заштити националних интереса и права Срба у бившој Југославији и указује на далекосежно опасне намере продаје преосталих државних и привредних ресурса у 2015. години попут Телекома Србија, ЕПС, Комерцијалне банке, Галенике, пољопривредног земљишта… Уместо тога, треба подстаћи српске привредне интеграцијe неопходне за привредни развој, стандард грађана и живот Срба ван матице.

Ако Вам се свидео овај текст
можете нас подржати слањем СМС поруке.