Прочитај ми чланак

Милановић: Босна и Херцеговина мора да опстане

0

Хрвати, Бошњаци и Срби се морају договорити и изнаћи заједничко решење, поручио је Милановић.

Хрватски председник Зоран Милановић поручио је да Босна и Херцеговина мора да опстане као држава и да о њеној судбини одлучују припадници сва три народа јер, како је оценио, кад год су решења долазила споља није било добро.

„Босна и Херцеговина мора опстати као држава и мора пре свега бити задовољна и довољна сама себи, а оно што су средства у постизању тога циља, чланство у овој или оној међународној асоцијацији, федерацији, да ли је то Европска унија, о томе ће одлучити људи у Босни и Херцеговини“, поручио је у председник Милановић на обележавању 32. годишњице 108. пешачке бригаде Хрватског већа одбране (ХВО) „Равне Брчко“.

Он је истакао да та решења не могу долазити споља, јер „када год су долазила из Пеште, Беча, Београда или Брисела није било добро“, преноси Хина.

„Хрвати, Бошњаци и Срби се морају договорити и изнаћи заједничко решење“, поручио је Милановић.

Он је оценио да је претходни ратни сукоб Бошњака и Хрвата у БиХ једна од већих катастрофа, али и катастрофа за хрватске националне интересе, додавши да данас, без обзира на неке претње и усијане главе, нема претње избијања ратног сукоба