Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Подржимо српско – нова предузећа ослободите пореза прве две године

0

Српски покрет Двери, као меру подршке стартаповима, малим, средњим предузећима, предлаже ослобађање плаћања пореза и доприноса на зараде прве две године пословања, каже потпредседник тог покрета Предраг Митровић.

Као другу меру подшке стартап привредницима и преузетницима у прве две године пословања, Двери креаторима политике локалног економског развоја предлажу да се стартап преузетницима у прве три године пословања омогући коришћење пословног простора града без накнаде, као и њено плаћање у износу од 50 одсто до пете године рада, саопштено је из Двери.

Према Дверима, трећа мера подшке стартап привредницима и преузетницима, била би да специјализоване развојне агенције дају подршку у смислу анализе пословног окружења, проналажења заинтересованих страна и партнера, саветодавне услуге у сегменту административних, књиговодствених и рачуноводствених услуга, као и у сегменту рекламе, продаје, пословно планирање, саветовање, као и финансијско саветовање, обука и тренинг.

Из Двери сматрају да се релевантни закони и стратегије не спроводе у потпуности, као и да су неки од постојећих прописа застарели, те „ометају активности“ иновативних и глобално оријентисаних фирми.

Такође, Митровић је навео да недостају доступне детаљне информације о препрекама са којима се суочавају предузетници, чиме се, по његовом мишљењу спречава креирање делотворних механизама подршке, што Двери желе да промене предлогом конкретних мера.