Прочитај ми чланак

Двери: Опозиција у Нишу потписала Протокол о НЕСАРАДЊИ са напредњацима

0

Протокол о несарадњи опозиционих политичких субјеката с влашћу Српске напредне странке и њиховим коалиционим партнерима током и након редовних локалних избора у Нишу потписали су представници готово свих тамошњих опозиционих политичких партија, странака, коалиција, удружења грађана и активисти.

Покрет Двери је у саопштењу о томе навео да је Протокол потписан на иницијативу председнице нишког одбора те странке – посланице у претходном сазиву Скупштине Србије Тамаре Миленковић Керковић.

„Поред јасне поруке грађанима Ниша да ни током, а ни након избора неће сарађивати са СНС и њеним коалиционим партнерима, опозициони политички субјекти у Нишу су овим актом, поред моралне обавезе изразили и спремност на акционо јединство за смену власти СНС и њених партнера“, казала је Миленковић Керковић.

Она је рекла да СНС и партнери те странке током 12 година власти „континуирано раде против јавног интереса“ и одлуке доносе “ у личном и партијском интересу, уместо у интересу Нишлија“.

„То је довело до енормног богаћења малог броја људи у власти или блиских владајућој партији, а Нишлије довело на границу сиромаштва и лишило их квалитетних услуга у свим сферама живота у граду“, оценила је Миленковић Керковић.

Протокол о несарадњи са СНС потписали су, поред покрета Двери, чланице коалиције „Србија против насиља“ – Народни покрет Србије, Странка слободе и правде, Заједно, Демократска странка, Зелено-леви фронт, Србија центар, Покрет слободних грађана, коалиција „Нови ДСС-Ниш мој град“, Народна странка, Доста је било, Ново лице Србије – Ниш мој град, Покрет за обнову краљевине Србије, Социјалдемократска странка Србије, удружења и групе грађана „Волим Ниш-Ниш се пита“, „Нишлије да се питају“, и „Ниш мој град“, као и активисти Милош Бошковић и Данијел Дашић.