Прочитај ми чланак

ДВЕРИ БЕОГРАД: Алармантно стање у главном граду

0

При првој већој киши Београд стварно постаје Београд на води, а јучерашње слике бујица, изливања канализације и потопљених разрованих улица из српске престонице показују сав немар градских власти, која готово ништа не чини да би проблеме отклонила.

Пример је нерешено одливање атмосферских падавина на самој „Ибарској“ магистрали на потезу од „Лав аута“ према бензинској станици. Ту чак и мање падавине праве огромно језеро, а веће доводе до прекида и преусмеравања саобраћаја. Најновији пример нам долази из недавно отвореног тржног центра „Ада мол“ који су прве веће кише практично потопиле. Вода је затворила готово половину локала, а сливала се из вођица електричних инсталација, те на овај начин директно угрозила животе и здравље посетилаца и запослених.

Грађевинске дозволе се деле према буразерком принципу, грађевинска инспекција мора да жмури на кршење закона, и долазимо у ситуацију да се употребне дозволе добијају без испуњења свих законских обавеза, а то може имати несагледиве последице на безбедност грађана и сигурност имовине.

Градска организација Двери Београд тражи оставке актуелних градских власти јер су  корумпирани и неспособни да управљају градом.

 

ГрО Двери Београд

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!