Прочитај ми чланак

Ђорђевић: Вучићев коначан план је да призна Косово!

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић изјавио је да је коначан план председника Србије Александра Вучића да призна независност Косова.

Ђорђевићу је пажњу ипак привкла једна друга Лајчакова изјава, дата у Приштини, да ће Заједница српских општина бити основана након што две стране потпишу споразум о нормализацији односа.

Foto: Screenshot/YouTube

– То је лицемерје ЕУ, и то је оно што већ годинама раде. Наравно да је 2013. године, потписивањем Бриселског споразума, Вучић предао Косово и Метохију Албанцима, а све је ово припрема за коначан план – призњање Косова – казао је Ђорђевић у емисији „360 степени“ на ТВ Н1.

Он је истакао и да оне странке које су бојкотовале изборе имају чврст став у вези са статусом покрајине, заснован на Резолуцији 1244 Савета безбедности УН. За Зеленовића је рекао да није опозиција, јер је изашао на „лажне изборе“ и да се сад нуди Вучићу да ураде заједно оно што председник не може сам.

Када је у питању отказивање Путинове посете, Ђорђевић је рекао да није добро што до те посете неће доћи, јер, како каже, Путин не долази у посету Вучићу, већ српском народу.

Говорећи о Вашингтонском споразуму, Ђорђевић је оценио да је реч о предизборној кампањи Доналда Трампа, те да није спорно што Америка као једна од највећих сила учествује у преговорима о Косову, али јесте спорно што само то Америка ради, док се Русија нуди да буде преговара, а Београд то ни не узима у обзир.