Прочитај ми чланак

Бошко поручио Вучићу: Народ је устао, готов си! У четвртак крећемо да те … ВИДЕО

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић оценио је данас, у уторак 28 априла да бука коју градјани праве свако вече не представља протест опозиције већ је то "градјанска побуна против ненормалне власти" и контрадикторних мера против вируса које су постале потпуно бесмислене.

„Ово је градјанска побуна против ненормалне власти која жели да нас поново затвори четири дана у четири зида, док они настављају кампању и припремају се за изборе одмах након ванредног стања, иако су избори недопустити и из здравствених и из демократских разлога“, рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре.

Он је рекао да ће опозиција подржати протесте градјана тако што ће у четвртак у 18 часова испред парламента организовати протест против одлуке да градјани поново буду затворени четири дана за празнике.

„Ми не позивамо друге градјане да се придруже, ми као лидери опозиције ћемо преузети одговорност… Дошло је време за побуну против власти, овако више не може и ово не сме да се трпи. Услов за нормалан живоу Србији након пандемије је одлазак ове ненормалне власти“, рекао је он.

Обрадовић је критиковао лекаре који се баве питање пандемије, односно такозвану „струку“, јер нису били спремни да властима укажу на грешке које праве.

Он је рекао да ти људи можда и јесу стручни, али да је потпуно јасно да лекари који су потписали подршку кандидатури Александра Вучића на претходним изборима нису имали храбрости да га упитају због чега није био у самоизолацији када се у време пандемије вратио из Америке или Мадјарске, или када му је члан породице оболео од вируса.

„Улога режимске струке је да оправда сваку одлуку режима… Струка у Србији је режимска и не ради свој посао како налаже струка, него како налаже режим“, рекао је Обрадовић.

Он је додао да је највеће ширење заразе и највећи број смрти забележен тамо где је за безбедност била одговорна власт, односно у геронтолошким центрима, медју здравственим радницима, полицајцима и војницима, док су се градјани придржавали прописаних мера.

„Док медицинари на првој линији фронта нису имали заштиту, имали су их сви у изборном штабу СНС. Да ли је то нормално? Да ли је нормално да медицинска опрема стоји у магацинима док Александар Вучић не стигне до свих болница да их лично уручи. Та врста злоупотребе ванредног стања у сврху личне промоције је врхунац лудила. А он је кршио самоизолацију и слао поруку да за њега закон не важи“, рекао је он.