Прочитај ми чланак

Прекрсти се и почни… Навијање, Вучићеве подигнуте песнице и остали снимци

0

И би чудо у Новом Саду. Српска напредна странка организовала је предизборни митинг, председник Србије Александар Вучић је говорио, а атмосфера је била навијачка. Шест снимка из некадашње “престонице културе” говоре више од милион речи - о стању у нашем друштву, култури, информисаности грађана, а понајвише о изборима. Онима које имамо 2. јуна, али и о оним другим које свако од нас прави…

 

Митинг СНС у Новом Саду пратиле се убичајене слике. Колоне аутобуса који довозе грађане околних места и градова, заставе, транспаренти и фотографије председника Србије на сваком ћошку.

Овај дан обележио је и утисак да нико не зна заиста зашто је ту дошао и за кога ће гласати.

Анкета новинарке Н1 то је јасно показала, јер су грађани махом и по сопственом признању дошли да подрже Александра Вучића. Иако се сам Вучић ни за шта не кандидује. Дакле, није на листи СНС за Нови Сад, није кандидат за градоначелника, већ је само позајмио име странци.

Није се десило јуче, али није згорег да подсетимо шта је сам Вучић недавно на скупу СНС у Шумицама овим поводом рекао:

„Размислите само да се склоним са листе колико би људи за вас гласало“, рекао је Вучић обраћајући се својим страначким колегама.

Да се вратимо у Нови Сад.

Након што је установљено да су грађани ту дошли само да би дали подршку Александру Вучићу, који се заправо није кандидовао, било је и оних који су показали да председник за њих представља неку врсту божанства. Тако је забележен моменат када се човек на коленима крсти пред штандом СНС и Вучићевом фотографијом.


Атмосфера пред сам митинг изгледала је и звучала кад се иде у бој.


Дођосмо и до почетка скупа СНС и обраћања Александра Вучића окупљеним грађанима. Атмосфера, како другачије него навијачка.

И председник државе је показао да се добро сећа дана које је проводио на трибинама стадиона.