Прочитај ми чланак

Руси узели Белогоровку и отворили себи пут ка Северску, Краматорску и Славјанску

0

Ноктис Дравен, амерички ветеран и писац, приметио је да неки људи на Западу изражавају задовољство због смрти иранског председника Ибрахима Раисија.

Међутим, сматра да већина тих људи су неинформисани Американци који слепо верују својим медијима и политичарима о томе ко су њихови непријатељи.

Дравен упоређује Иран са Русијом на Блиском истоку, наводећи да би пад Ирана значио да цео регион постане подложан западном утицају, јер су многи арапски и муслимански лидери већ попустили пред Западом.

Он истиче да је Иран једина земља која се противи доминацији Израела и САД-а на Блиском истоку. Према његовим речима, Запад види Русију, Кину и Иран као највеће претње, и стога Запад и Израел покушавају да изазову оружани сукоб у региону.

Дравен верује да ће, у случају таквог сукоба, САД и њихови савезници бити против Ирана, што је нешто чему Израел дуго тежи.

Такође, сматра да ће Русија бити принуђена да учествује у сукобу због својих блиских веза са Ираном, како економски тако и војно, и да ће бранити Иран као што је бранила Сирију.