Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Зашто је због мене Маја Гојковић била под ‘стресом’?

0

За Српску напредну странку, њене лидере и посланике сваки опозициони говор је и вербално и физичко насиље. Смета им истина. Нису до сада имали праву опозицију, па нису навикли да чују супротно мишљење од њиховог.

Маја Гојковић је по ко зна који пут од почетка рада Скупштине у новом сазиву прекинула, искључила и забранила моје обраћање као  председника Посланичке групе Двери. Претходи пут остао сам једини председник неке посланичке групе који је ускраћен за реплику на арсенал увреда, неистина и оптужби које сам чуо у одговору мандатара на моја питања у вези са ескпозеом. Јуче, прекинуто је моје излагање док  сам говорио о изборној комисији и крађи која се десила на изборима.

14233_4_Bosko-Obradovic-portret

Бошко Обрадовић је Председник Српског покрета Двери

Затражила је и паузу од пет минута, јер је била ”под стресом”, због насиља које је наводно доживела.За њу је свако другачије и опозиционо мишљење или физичко или вербално насиље. Она – као и Вучић – не може ни секунд да истрпи супротно и другачије, тј. опозиционо мишљење.

Шта је у мом обраћању било насилно? Зар је говор народног посланика о истини која се десила на последњим изборима, при том по тачки дневног реда, насиље?

Свако ко је јуче пратио заседање Скупштине, јасно је могао да види спровођење цензуре и притиска на Двери, које се константно понавља од како је формиран 11.сазив Скупштине. За Српску напредну странку, њене лидере  и  посланике сваки опозициони говор је и вербално и физичко насиље. Смета им истина. Нису до сада имали праву опозицију, па нису навикли да чују супротно мишљење од њиховог.

И оно што их највише боли је биографија посланика Двери и свеукупни досадашњи рад нашег Покрета. Напредњаци немају аргументе, па спроводе притисак на Двери. Не могу да нађу никакве мрље у нашим биографијама, јер нисмо били на власти.

Јасно нам је да Александар Вучић и Маја Гојковић покушавају да представе мене и Двери као насилне, али сем измишљених медијских спинова које је су креирали Тадићеви, а наставили Вучићеви спин мајстори, Дверима се не може приписати ни један акт насиља. Напротив. Насилници су управо они. И посланици Српске напредне странке, који од почетка понижавају и провоцирају посланике опозиције разним добацивањима, подсмесима и изругивањем, док Маја Гојковић то формулише као негодовање.

Непоштовање институција и парламентераних норми спроводи парламентарна већина, а не опозиција, нарочито не нова и нарастајућа опозициона снага какве су Двери, јер смо у досадашњем раду показали висок степен поштовања институције Народне скупштине.

Маја Гојковић је злоупотребила функцију председника Народне скупштине за страначко добацивање, извршила насиље и дезинформисала јавност својом изјавом да су Двери ушле у Скупштину тако што су нам придодати гласови.

Гојковићка ће пре или касније схватити  да опозиција у Србији напокон постоји и да се истински глас опозиције коначно чује у Народној скупштини.