Прочитај ми чланак

Велики повратак у породицу: Кад Милицу Заветницу уз пољупце и загрљаје дочекају

0

Добили смо нову Владу Србије, а на седници Скупштине на којој су нови министри положили заклетву, најупечатљивија сцена свакако је она у којој се дојучерашња "опозиционарка", лидерка Српске странке Заветници Милица Ђурђевић, срдачно грли и љуби са Аном Брнабић, Милошем Вучевићем и Синишом Малим.

Милица Ђурђевић Стаменковски и званично је постала део напредњачке Владе.

Именована је за министарку за бригу о породици и демографију.

Након полагања заклетве, Ђурђевић Стаменковски се најпре прекрстила, а затим добила срдачан загрљај нове председнице Скупштине Ане Брнабић, три пољупца у ваздух од премијера Милоша Вучевића и заштитнички пољубац у главу министра финансија Синише Малог.

Све то посматрао је с видним одобравањем и уз аплауз председник Србије Александар Вучић.

Она се први пут у јавности с Вучићем појавила недавно, у Земуну, приликом прикупљања потписа за подршку изборној листи. С њима је био и лидер социјалиста Ивица Дачић.

Док је председник Србије Александар Вучић одговарао на новинарска питања, Ђурђевић-Стаменковски је помно слушајући стајала испред њега.

Председник је у једном тренутку објашњавајући назив листе, рекао да Ивица Дачић воли да је на почетку, док су „Заветници“ негде на крају листе.

Иначе, Ђурђевић Стаменковски је донела одлуку да се прикључи Вучићевом покрету, након што су Заветници уочи децембарских избора минирали окупљање деснице на исту листу, да би након избора Александар Вучић рекао д аби волео да је види у СНС.