Прочитај ми чланак

Новог председника бира свих 120.000 чланова ДС!

0

Борис Тадић се неће повући са места председника ДС, на Главном одбору односно такозваној „Осмој седници“ Демократске странке која ће бити одржана 8. септембра и јавно преношена преко телевизије.
Тадић неће дозволити да о његовој евентуалној смени гласа ни Главни одбор странке, већ ће у најдемократскијем духу понудити нови избор за председника странке. С тим што би новог кандидата бирали сви чланови ДС којих у овом тренутку према евиденцији централе има око 120.000. Председник би био биран између више кандидата, а избори би се одржали у свим селима и градовима где постоје општински одбори демократа, сазнаје ексклузивно Правда из извора блиских врху ДС.

Тадић је, како ексклузивно сазнајемо, овакву одлуку донео после три дана размишљања које је провео потпуно сам. Чак је искључио и мобилни телефон и за то време није могао да га добије буквално нико, чак ни најближи сарадници попут Душана Петровића.

Овакву одлуку Тадић је донео јер је закључио да Драган Ђилас има више пара од свих осталих потпредседника странке заједно, и да би лако могао да поткупи потребан део чланова Главног одбора који би му омогућио већину, каже наш извор и додаје:

Размишљали смо овако, Ђилас има толико пара да лако може да купи све чланове ГО, али све и да хоће и да има пара, технички не може да изведе да купи сваког члана, како оног у Азбуковици тако и оног у неком селу поред Пирота или твог Неготина. Уосталом, Ђилас хоће да преузме странку, а да чак и не изађе на црту Тадићу, што у најмању руку није фер. Наравно, ми одавно знамо да ће он дати оставку, изаћи из ДС и основати нову странку која ће ићи ка десном центру, окренуће се породици, биће ближи цркви. Али он не зна како је тешко радити на терену стварајући нову инфраструктуру нове странке и почињати од нуле. Лепо му је пре неки дан на Б92 рекла она “Индијанска баба” (Теофил Панчић) да је можда способан да води један град, али не и једну партију.

– Ђилас се узда у београдске одборе, војвођанске и оне које чврсто под својим окриљем у централној Србији не држи Душан Петровић. Њега притом не интересује иницијатива да се одржи ванредна Изборна скупштина, јер би то значило да Тадић може поново да се кандидује, а он не жели на црту са њим. Њему је у интересу да општински одбори предложе смену, а затим и Изборну скупштину и да практично у трци за председника нема такмаца – истиче наш извор. Али ако се нешто битно не промени у последњем тренутку, пошто је и Тадић последњих дана постао непредвидљив, од тога неће бити ништа.

И Петровић се повлачи!

Душан Петровић је одлучио, сазнаје Правда, да 8. септембра поднесе оставку и да се не кандидује ни за какву функцију на евентуалним партијским изборима.

– Као што се сам повукао са места заменика председника ДС и рекао – не, ја више нећу бити заменик, биће то Ђилас јер је он победио – сада је одлучио да се дефинитивно повуче са места потпредседника и да убудуће буде… Ништа! Само најобичнији, активни члан Демократске странке.

 

 

( Правда )