Прочитај ми чланак

ПАДАЋЕ ГРАД ВЕЛИЧИНЕ ОРАХА: Спремите се за обилне пљускове, на снази и метео аларм

0

Републички хидрометеоролошки завод Србије најавио је да ће данас у току дана бити променљиво облачно и топло са сунчаним интервалима и локалном појавом кише и пљускова са грмљавином.

Хаилз Србија, метеоролошки систем, објавио је да је од измерених количина падавина од јутрос, највише кише пало на територији Пожеге и Врања. На простору Приштине било је и града величине лешника.

„Данашњи дан имаће углавном, орографске развоје (везане за планинске и брдске пределе) јужно од Саве и Дубава, који ће се спорије премештати. Први облаци се развијају на подручју Бајине Баште. Изоловано ће бити јаких пљускова и грмљавина и града до величине ораха из највећих облака.

У низијама шансе за пљускове и грмљавине су зназно мање али не и искључене. У кошавском подручју су најмање шансе за било какве падавине“, наводе из Хаилз Србија.

На снази упозорење

У последњем упозорењу РХМЗ је за сутра после подне и увече најавио локално краткотрајне временске непогоде: обилнији плјускови, између 20 и 40 мм за кратак временски период, понегде и више, јак и олујни ветар у зони плјуска и град.

Такође, током дана ће на југу Баната дувати јак и олујни југоисточни ветар који ће крајем дана и током ноћи бити у слаблјењу.

Упаљен метео аларм

У целој Србији сутра ће на снази бити метео аларм због кише, грмљавине, а у Банату и због јаког ветра.