Прочитај ми чланак

Брат Слободана Милошевића клинички мртав

0

Борислав Милошевић, старији брат бившег председника Србије и СР Југославије Слободана Милошевића, бори се за живот у Институту за кардиоваскуларне болести „Дедиње“.

Критично.
Борислав Милошевић, старији брат Слободана Милошевића, некадашњег председника Србије и Југославије, налази се у критичном стању после срчаног удара и клинички је мртав, сазнаје Курир.

– Милошевић је веома лоше, његово стање је више него озбиљно и критично, клинички је мртав – каже наш извор.
Милошевић је у недељу хитно пребачен из Црне Горе у Институт за кардиоваскуларне болести „Дедиње“.

Он је био у месту Режевићи надомак Бара кад је доживео срчани удар, одакле је пребачен у Бар, а онда хеликоптером у Београд. Чим је смештен у „Дедиње“, Милошевића је посетила и министарка здравља Славица Ђукић Дејановић, некадашња блиска сарадница Слободана Милошевића.

– Молим вас, разумите да не могу да причам о томе. Просто не смемо да нарушавамо право пацијента на приватност – кратко нам је рекла Дејановићева.
Ипак, како смо сазнали, она и неколико државних секретара сачекали су хеликоптер по слетању у Београд и информисали се о стању пацијента, али од тада га нису посећивали.

Борислав Милошевић широј јавности је постао познат тек као „Слобин брат“, иако је каријеру изградио много пре Милошевића. Читава његова каријера тесно је везана за Русију, где је седамдесетих почео дипломатску службу. Познат је и као лични преводилац Јосипа Броза Тита, и то током осетљивих разговора с Леонидом Брежњевим у четири ока. Био је амбасадор Југославије у Алжиру, а у Москви је 1998. на месту амбасадора заменио Данила Ж. Марковића. После 5. октобра још неко време је био амбасадор СРЈ у Москви, где и живи.

(Курир)