ЛАВРОВ: Они који су организовали сецесију Косова од Србије имају двоструке стандарде

3

„Савремени свет није обданиште у ком постоје неки васпитачи, који изричу казне по сопственом нахођењу. Ратоборне изјаве које су се чуле на министарском састанку НАТО у Бриселу 1. априла не уклапају се у захтевима за деескалацијиу. Деескалацију треба почети од реторике“, навео је шеф руске дипломатије.

СНП Наши: Биће нови спискови; СРС: Почео политички прогон против патриота

0

Српски народни покрет НАШИ најоштрије осуђује марионетску власт у Београду која наставља са прогоном наше организације и која је данас потпуно неосновано прописала притвор од 30 дана председнику СНП Наши, Ивану Ивановићу.

ДРАГАН ПЕТРОВИЋ: Да ли је почело стварање Новорусије?

1

За мир у Украјини, па и свету, најважније је да све стране одустану од политике „нултог исхода“ јер, за разлику од претходних случајева, сукобљени актери, пре свих Русија и САД (НАТО), имају нуклеарно и друго оружје за масовно уништење, па је свеједно да ли нека од тих сила може да сама уништи и противника и целу планету двадесет или тридесет пута.

ИДЕОЛОГИЈА АУТОНОМАШТВА – антиевропска и антисрпска

0

Њена шизофреност огледа се у једној нелогичности: ако је особи која заговара аутономију Војводине Србија мала јер је у души европејац, како онда може, у истом том тренутку, у истој реченици, Србија да му буде превелика чим се залаже за одвајање једног њеног дела.

НВО траже Министарство за људска права

16

Установљавање таквог ресора, водећи рачуна о економичности и рационалности рада, допринело би ефикаснијем раду јавне управе у вези са остваривањем, заштитом и праћењем људских права, навеле су организације у саопштењу.

Шта ћемо ако титулу буде одлучивао жреб?

1

Док се јавност гложи око тога ко ће постати шампион, о теоријама завере, усмеравању тока првенства, заборавља се на још једну могућност. Малу, али постојану могућност.

Партизан одбрану титуле почео тријумфом у Крагујевцу

0

Више од 20 минута кошаркаши Партизана су се „давили“ у крагујевачком „Језеру“, да би у другом полувремену, на прсима одличног Павловића, Тепића и Ловерња успели да испливају до победе над Радничким (76:69) и тако упишу први успешан корак ка одбрани националне титуле.

СУРОВИ ЛАПОТ: У Србији пре 11 векова убијали родитеље кад напуне 60 година?!

11

Кажу да је она стара “Зрео за секирче” остала као подсетник на давна времена кад су Срби упражњавали један крајње морбидан обичај под називом – лапот. По њему су, наиме, деца каменовањем или секиром убијала своје родитеље чим напуне 60 година, јер више нису били у стању да привређују!

ВУЧИЋ: Дачића неће бити у влади ако буде тражио повећање плата у јавном сектору

1

Српска напредна странка понудила је данас Савезу војвођанских Мађара да учествује у новој Влади Србије, изјавио је председник СНС Александар Вучић, додајући да је за позив тој странци да уђе у владу Председништво напредњака било јединствено, док то није био случај са НДС и коалицијом око СПС .

ПРЕД МЕЂУНАРОДНИМ СУДОМ ПРАВДЕ: Британски адвокати ломили језик са српским презименима

2

Хаг – Док је, говорећи о улози ЈНА уочи ратова деведесетих, британски адвокат Кир Стармер, заступник хрватске тужбе пред Међународним судом правде, из трећег пута покушавао да правилно изговори име некадашњег југословенског министра одбране генерала Вељка Кадијевића, новинарском салом се проломио смех.

ДАЦА ВУЈАСИНОВИЋ – две деценије од смрти

0

Београд – Дада Вујасиновић, новинарка и уредница магазина „Дуга“, 8. априла 1994. пронађена је мртва у породичном стану у Београду.

Сарајево: Срби продају имања Арапима

1

Сарајево – У Сарајеву је све мање Срба, а због тешке економске ситуације у којој се налазе, шансе за њихов опстанак у овом граду су минималне, упозорио је извршни директор Удружења „Демократска иницијатива сарајевских Срба“ Јово Јањић.

Разоткривена пропаганда која је после Србије примењена у Украјини

2

Цели низ дневних новина у Србији је пренео писање западних медија који се хистерично питају „Ко је Дмитриј Кисељов?“, и уз мноштво неутемељених осуда пружају натегнуто објашњење да се наводно ради о „новом главном Путиновом пропагандисти“, иако је реч о човеку који на аргументован начин систематски побија све неистине које се пласирају поводом збивања у Украјини.

ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ: Русија је постала јака земља

0

Државе арапског и исламског света подржавају став Русије у погледу Крима и поздрављају придруживање полуострва Руској Федерацији. Ово је изјавио у разговору за Глас Русије председник Савета муфтија Русије шеик Равил Гајнутдин.

ПОСЛЕДИЦЕ НАТО БОМБАРДОВАЊА „ЗАСТАВЕ“ : Помрли радници државна тајна? (1)

1

nato bombardovanje zastava kragujevacc3_f

Бомбардовање крагујевачке фабрике Застава током НАТО кампање 1999. године и даље је делом обавијено велом тајне којом се можда крију далеко теже последице рата за раднике и житеље највећег града Шумадије.

КИЈЕВ: Русија ће напасти из правца Крима и Приднестровља

5

Министарство одбране Украјине је саопштило данас да постоји велика претња од напада руске армије на Украјину и да постоји неколико десетина хиљада војника размештено на граници између Русије и Украјине.

МИРОСЛАВ ЛАЗАНСКИ: Русофобија (Ко и зашто мрзи Русе и Русију)

13

Некако у то време уследила је и холивудска продукција фимова, нови талас америчке кинематографије, прожет антируском хистеријом јер су Руси приказани као терористи, криминалци и насилници.

ПОД ПРИТИСКОМ ЗАПАДА: Радомир Почуча и Иван Ивановић у затвор до 30 дана

12

pocuca-ivan-ivanovic-foto-kurir-1396878628-475245

Почуча је приведен на саслушање због спорних изјава на друштвеној мрежи Фејсбук која се односила на Жене у црном, док је Иван Ивановић из покрета Наши пред истражним судијом због недавног објављивања списка “ највећих србомрзаца.

ГЛАС РУСИЈЕ: Украјина једино може да преживи као федеративна држава

0

Уједињење принципијално различитих области Украјине на федеративној основи може да постане спас за државу која данас буквално пуца по шавовима.

НОВА НАДА СРПСКОГ ЖАНРОВСКОГ ФИЛМА (Видео)

0

Српске слике су наш American Zoetrope. Замишљене су као место на коме ће се окупити најбољи студенти ФДУ из свих области филмске делатности. Угледамо се на новохоливудски филм и желимо да правимо жанровске филмове пуне тензије, крви, љубави, и свега што добар филм треба има.