Прочитај ми чланак

Пригожинов радник о смрти шефа: „Ниједан Вагнеровац вам то неће рећи!“

0

Борис Гришин, бивши радник у једној од компанија Јевгенија Пригожина, изразио је своје сумње у вези са смрћу оснивача Групе Вагнер, Јевгенија Пригожина.

Гришин је изјавио да не верује да је Пригожин заиста мртав и да сматра да би његова смрт могла бити инсценирана. Према Гришиновим речима, Пригожин је имао способност и ресурсе да изведе такав сценарио.

Гришин је навео да је током рада за Пригожина био сведок многих необичних ситуација и задатака, што га је навело да буде спреман на све. Рекао је да је Пригожин поседовао приватне јуришне авионе и фронталне бомбардере, што показује његову моћ и ресурсе.

– Генерално, ја сам против свих фантазија, спекулација и теорија завере, али не у овом случају. Док сам радио за Пригожина, брзо сам се навикао да се ничему не чудим и да будем спреман за најнеобичније задатке – рекао је Борис Гришин у коментару за НЕВС.ру.

Због тога, Гришин сматра да је инсценирање сопствене смрти за некога као што је Пригожин потпуно могуће. Такође је додао да није срео ниједног припадника Групе Вагнер који верује у званичну верзију догађаја о Пригожиновој смрти.

Група Вагнер, позната по својим војним операцијама, играла је кључну улогу у заузимању градова Соледар и Бахмут, пружајући значајну подршку руским регуларним трупама. Њихова улога на фронту често је била одлучујућа, а њихови успеси су им донели репутацију веома ефикасне и смртоносне јединице.

Подсетимо, званични извештаји наводе да је Јевгениј Пригожин погинуо 23. августа 2023. године када се његов приватни авион срушио у Тверској области.

У тој несрећи погинули су и Дмитриј Уткин, први командант Групе Вагнер, као и још осам особа, укључујући три члана посаде. Иако постоје сумње да је авионска несрећа можда била намештена, генетско тестирање је потврдило Пригожинову смрт, што су руске власти и званично саопштиле.

Гришинове тврдње изазвале су бројне спекулације и теорије завере у вези са правим узроцима и околностима Пригожинове смрти. Његова изјава да би Пригожин, с обзиром на своје ресурсе и способности, могао инсценирати сопствену смрт, доприноси овим спекулацијама.

Многи се питају да ли је Пригожин заиста мртав или је успео да побегне и сакрије се, користећи своје везе и средства која су му била на располагању. Ове тврдње додатно компликују већ сложену и мистериозну причу о Групе Вагнер и њеном оснивачу, Јевгенију Пригожину.