Прочитај ми чланак

Шта ћемо ако титулу буде одлучивао жреб?

0

veciti118285020130517092556

Док се јавност гложи око тога ко ће постати шампион, о теоријама завере, усмеравању тока првенства, заборавља се на још једну могућност. Малу, али постојану могућност.

 Црвена звезда је новом победом у Суботици, а стицајем околности и дешавања у Хумској, од викенда на три бода предности од Партизана.

Далеко од тога да је првенство решено, узбуђења нас тек очекују, баш као и вечити дерби који ће, изгледно је, бити преломна тачка сезоне.

На страну све спекулације о повластицама, погрешним и штетним одлукама, наклоности арбитара и руководећих структура, о титулу, постоји шанса, могло би да се одлучује на један сасвим несвакидашњи начин.

Какав би то епилог сезоне био…замислите само, да о прваку одлучује – Жреб!

Могуће је, постоје (мале) шансе. Наиме, уколико Партизан и Звезда по свим параметрима буду поравнати након 30. кола, о титулу ће одлучивати куглице.

Услови су јасни, уколико се деси да оба ривала имају подједнак број бодова, рачунајући ту и скор у дербијима (у којима Звезда води 1:0), као и укупна гол разлика која сада износи 47:19 (Звезда) и 43:16 (Партизан).

Након ових параметара, обрачунава се број постигнутих голова у гостима, који ако би били исти, увели би два ‘плеј-оф’ меча по Куп систему. Ако 180 минута не би дала победника, приступило би се жребу.

Замислимо сценарио да сви параметри буду поравнати?

Замислимо само да о трофеју првака државе одлука падне по оваквом, сликовитом и филмски нестварном сценарију? Да судбину препустимо срећи?

Ко би након тога био крив ако црвено или црно-бели подигну пехар? ‘Вруће’ куглице?

Кога бисмо окривили?

(Спортске)