Прочитај ми чланак

Холандски сељаци извели ТЕНК на протест због насиља полиције у борним колима ФОТО

0

Док страни и домаћи медији данима покушавају да заташкају велике немире у Холандији и сцене као у Украјини, полиција се брутално обрачунава са незадовољним сељацима који не одустају од блокаде аутопутева својим тракторима.

Као одговор на борна кола, водене топове, бојеву муницију, коњицу, сузавац… коју полиција непрекидно користи против народа како би разбила протест, пољопривредници су на улицу извели ТЕНК.

О томе је на Фејсбуку известио Ненад Илић, свештеник СПЦ у Холандији и отац јутјубера Баке Прасета.

Након што је влада Холандије новим мерама од пољопривредника затражила да користе мање ђубрива и смање број грла стоке, у тој земљи избили су масовни протести фармера, а дошло је и до сукоба са полицијом. Ствар је толико измакла контроли да су пољопривредници набавили тенк како би се лакше сукобили са органима реда и мира.

 


– Ово је стварно нов моменат у протестима који се шире на све стране. Због тога што политичари хоће да им преполове сточни фонд, холандски сељаци набавили и тенк да се супротставе полицијској блокади! Тенк је изгледа нешто старији, али тенк је и иде – написао је свештеник Ненад Илић на Фејсбуку, који је тренутно на служби у Амстердаму.

Подсетимо, холандски пољопривредници, незадовољни новим мерама владе за смањење емисије азота, почели су пре два дана протесте блокирајући дистрибутивне центре супермаркета у неколико градова. Широм Холандије се због протеста било је огромних гужви.

Холандска влада новим мерама од пољопривредника тражи да користе мање ђубрива и смање број грла стоке због тога што је циљ да Холандија до 2030. године смањи емисију азота, преносе агенције.

Ствар је отишла дотле да је полиција најавила да ће свим средствима разбити блокаде, и да је и војска у приправности.

– Рећи ћу врло јасно: нећемо толерисати тракторе око Схипхола – казала је министарка одбране Касја Олонгрен.