Прочитај ми чланак

Звездин јуриш са или без Нинковића

0

ninkovic-zvezda
(Вечерње новости)

Против Исланђана, на „Маракани“ стартоваће Дауда, док је Милош, као најјаче појачање црвено-белих, под знаком питања до задњег часа.

Сезонска премијера, европски старт, деби тренера Стојановића и прве звезде Нинковића, нови почетак Ковачевића и Мијаиловића… Много тога везује се за утакмицу између Црвене звезде и ИБВ Вестманеје, која се већ данима оцењује као нова прилика за паљење навијачког гротла на „Маракани“. А у том усијаном амбијенту Исланђани напросто морају да сагоре, а црвено-бели да пред собом широм отворе врата трећег кола квалификација за Лигу Европе.

Ка наредној рунди континенталног такмичења Звездин тренер намерава да пошаље најјачи тим, што значи да би на терен требало да изађе састав предвођен капитеном Милијашем и појачањем Нинковићем, око којег постоји једина дилема. Искусни везиста још није сто одсто спреман, па ће у договору с њим Стојановић уочи меча донети коначну одлуку да ли ће Милош почети утакмицу као стартер или са клупе.

– Нинковић је врхунски играч и много нам значи. Разговараћу с њим, али не видим разлог зашто не би играо – истакао је Стојановић.

КАО ДА ЈЕ БИЛО НЕКАД

Као осведочени рокер, Звездин тренер поручио је да би играчима пред утакмицу најрадије пустио једну од чувених песама групе ЕКВ…
– Желећи да будемо успешни као што је Звезда некада била, изабрао бих песму „Као да је било некад“ – рекао је Стојановић.
Да ли ће с новим шефом црвено-бели заиста заменити ноћ за дан и показати да имају још снаге упркос проблемима, имаће прилику да наговесте већ у четвртак.

Тренер није желео да говори о саставу и тактичким варијантама, али како сазнајемо, Звезда ће против Вестманеје играти у формацији 4-2-3-1. Међу стативама ће бити Бајковић, испред њега бекови Вешовић и Мијаиловић, а штоперски пар ће чинити млади Лазић и тек нешто искуснији Крнета.

– Тренутно имамо само њих двојицу и Маринковића. Они су изнели највећи терет током припрема јер су морали да играју сваку утакмицу. Ако наставе овако да раде и ако фудбал схвате као посао, мислим да можемо да се ослонимо на њих, а они могу да направе добре каријере. Ипак, не кријем да су нам потребна појачања у одбрани – признао је Стојановић.

За европску премијеру биће одређен тим с два задња везна, а то ће бити повратник Ковачевић и нешто офанзивнији Милијаш. Испред њих, а иза шпица требало би да игра Нинковић, док ће бочне позиције бити поверене Печнику (лево) и Касалици (десно). Дауда је тренутно у предности у односу на младог Михајловића, док ће у случају одлуке да Нинковић не почне, у стартних 11 вероватно Вукан Савићевић. Мале су шансе да у комбинацији буде Лука Миливојевић, за којег је и тренер потврдио да је близу одласка.

– Миливојевић је вероватно пред одласком, али се информације мењају свакодневно. И са њим ћу обавити разговор пре него што одлучим да ли ће бити у саставу – објаснио је Стојановић.

Он је Звездиним навијачима искрено поручио да тим још није у стању да пружи оно што се очекује…

АРАУХО ТЕК ОД НЕДЕЉЕ
Перуанац Мигел Араухо није допутовао у Београд, али кажу да ће ускоро…
Иако је Звездин будући штопер најављен за среду, дан доласка је пролонгиран како би 18-годишњи играч помогао свом клубу Спорт Уанкајо у дербију против Алијанце.
Меч је на програму у суботу увече, што значи да би Араухо најраније у недељу могао да крене у Београд.

– Реално, нисмо тамо где желимо да будемо. Не могу да причам како сам чаробњак и да сам за ових 16-17 дана постигао хармонију у екипи и да је све савршено.

Оно што тврдим јесте да су сви тренинзи одрађени максимално професионално и да су ме играчи одушевили приступом. Видим велику жељу да направе велике ствари, али идемо корак по корак, како смо се и договорили.

Стојановић је наговестио и како ће Звезда покушати не само да стекне капитал пред реванш на далеком Исланду, већ и да игра у новој сезони.

– Последњих неколико мечева прошле сезоне сам гледао више као љубитељ, јер нисам ни сањао да ћу бити овде. Било је доста латералних пасова, лево и десно, а мало у дубину.

Било је и споре транзиције из одбране у напад, а радили смо и на томе како се покрива простор када се отварамо по боку.

Crvena zvezda grb616_w640Ц. ЗВЕЗДА – ВЕСТМАНЕЈА

СТАДИОН: Црвене звезде. Капацитет: 52.000.

Судија: Лука Банти (Италија).

Почетак у 20.30 (РТС).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић – Вешовић, Лазић, Крнета, Мијаиловић – Ковачевић, Милијаш – Касалица, Нинковић (Савићевић), Печник – Дауда.

ВЕСТМАНЕЈА: Џејмс – Гудјинсон, Гарнер, Олафсон, Сигурбјернсон – Гудмундсон, Торстајнсон, Џефс, Мавеје, Торвардсон – Спир.