Прочитај ми чланак

Звездин циљ – Пуна Маракана и убедљива победа!

0

kasalic600123345020130707154154

(Спортске.нет)
Фудбалери Црвене звезде једва чекају премијерни дуел у новој сезони, пред својим навијачима против исландског ИБВ-а у квалификацијама за Лигу Европе. Надају се убедљивој победи, која би омогућила миран реванш.

Три дана уочи старта у квалификацијама за Лигу Европе, фудбалери Црвене звезде тврде са потпуно спремно улазе у нову сезону, уверени да ће то и доказати против Исланђана у четвртак на Маракани.

Један од главних адута тренера Славише Стојановића биће Филип Касалица, који би требало да представља велику опасност по гол искусног Дејвида Џејмса. Црногорски репрезентативац уверава да је Звездин тим максимално мотивисан, без обзира на скроман квалитет ривала.

“Сви имамо иста очекивања, а то је сигуран пролаз у следеће коло квалификација. Бићемо максимално мотивисани да пред нашом публиком можда већ и решимо питање пласмана у наредну рунду квалификација и да на Исланд отпутујемо растерећени“, истиче Касалица.

Стефан Михајловић је прошле сезоне дуго чекао праву прилику у нападачким редовима Црвене звезде и за очекивати је да ће је добити већ на премијерном мечу у новој сезони. Он је такође велики оптимиста пред сусрет са ИБВ-ом.

“Атмосфера у екипи је одлична, полако склапамо коцкице за тај дуел. Остало је да порадимо на још неколико детаља и сматрам да смо апсолутни фаворити, барем на папиру, а уверен сам да ћемо то доказати и на терену. Ако прођемо Исланђане, у наредној рунди квалификација очекује нас тежи ривал и радујемо се тим дуелима“, изјавио је Михајловић.

За разлику од Михајловића и Касалице, талентовани Марко Маринковић требало би да буде задужен за дефанзиву, а с обзиром да би му то био деби у званичним европским мечевима, признаје да осећа и малу дозу треме.

“У четвртак имам две жеље – да остваримо убедљиву победу и да стадион буде пун. Немамо пуно информација о нашем ривалу, али без обзира на то, фаворити смо. Пошто ће нам ово бити прва званична утакмица у сезони, осећамо малу тензију, али мислим да је то добро, јер ће нас натерати на позитивно размишљање“, изјавио је Маринковић.

Утакмица између Црвене звезде и ИБВ-а на програму је у четвртак од 20 часова и 30 минута на Маракани.