Прочитај ми чланак

Министар Кац оптужио шпанског премијера за геноцид над Јеврејима

0

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеј, шеф палестинског покрета Хамас у Појасу Газе Јахја Синвар и заменица шпанског премијера Јоланда Дијаз, позивају на елиминацију државе Израел и стварање палестинске Исламске терористичке државе од реке до мора, рекао је Израел Кац

У позадини ступања на снагу званичног признања Шпаније палестинске државе, израелски министар спољних послова Израел Кац је оптужио премијера Педра Санчеза за саучесништво у подстицању геноцида над јеврејским народом.

Кац је истакао да ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеј, шеф палестинског покрета Хамас у Појасу Газе Јахја Синвар и заменица шпанског премијера Јоланда Дијаз, „позивају на елиминацију државе Израел и стварање палестинске Исламске терористичке државе од реке до мора“.

„Санчез, док не отпустиш свог заменика и објавом о признању палестинске државе, саучесници сте у подстицању геноцида над јеврејским народом и ратних злочина“, написао је Кац на Иксу.


Потпредседница шпанске владе Јоланда Дијаз објавила је прошле недеље видео на друштвеним мрежама у којем је изјавила да ће „Палестина бити слободна од реке до мора“.

Премијер Шпаније Педро Санчез изјавио је данас да ће његова земља данас одобрити признање државе Палестине, оценивши да је то „историјска одлука“.

„На данашњем састанку Савета министара Влада Шпаније ће одобрити званично признање државе Палестине“, поручио је Санчез на вратима палате Монклоа.