Прочитај ми чланак

СНВ Космета: Патријарх нас не прима јер се не слажемо са издајником Вучићем

0

Српско нацинално веће Косова и Метохије (СНВ) саопштило је данас да поглавар Српске православне цркве (СПЦ) патријарх Порфирије и Сабор СПЦ нису желели да приме његове и представнике још две невладине организације са Косова јер им је „кључни грех“ то што се не слажу са „издајничком“ политиком председника Србије Александра Вучића.

„Као да је политика Цркве, да све што се не свиђа актуелној власти, није прихватљиво ни за Цркву“, навело је СНВ.

Додало је да је, заједно Српским националним форумом и Народним покретом Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“, више пута узалуд тражило да патријарх Порфирије прими делагацију Срба са Косова, да би се затим обратили и Сабору да их прими, који је недавно заседао у Београду.

„До таквог закључка довео нас је досадашњи однос патријарха (Порфитија) и већине великодостојника према политичким одлукама Вучића и његове власти, које најдиректније конвергирају са политикама међународних центара моћи и косовских сепаратистичких вођа“, оцењено је у саопштењу.

Такође је у саопштењу наведено и да се Сабор ни једном речју није осврнуо на „катастрофалну“ политику српске власти која је у многоме заслужна за стање у коме су се Срби на Косову нашли.