Прочитај ми чланак

Звезда се опростила од Европе (Видео – ток меча)

0

Delije135_orig

(Б92, фото: Старс спорт)

Фудбалери Црвене звезде испали су од Черномореца у трећем колу квалификација за Лигу Европе.

После пораза 3:1 у Одеси, црвено-бели су на пред скоро 40 хиљада гледалаца ’Маракани’ одиграли без голова са Украјинцима.

Звезда је највећу шансу пропустила у 45. минуту, када је капитен Ненад Милијаш промашио једанаестерац.

Црвено-бели су играли много боље у првом него у другом полувремену, тада је и Нинковић имао стопостотну шансу, а било је још неколико солидних прилика. Са друге стране, изванредну шансу пропустио је Антонов.

У наставку је темпо игре потпуно пао, Звезда је у неколико наврата била близу гола, корнери су се низали, али су се гости организовано бранили и нису дозволили црвено-белима да пробију бедем испред гола

Црвена звезда (4-2-3-1): Бајковић – Вешовић, Мартиновић, Лазић, Младеновић – Ковачевић, Милијаш (Касалица 46′) – Савићевић (Милуновић 78′), Печник, Нинковић – Дауда (Михајловић 66′).

Черноморец (4-4-2): Безотошњи – Кутас, Бергер, Фонтанело, Минеиро – Ђа Ђеђе (Прионов 70’), Ковалчук, Бобко, Ријера – Антонов, Самодин (Диденко 80′).

7. мин. Одлично додавање Младеновића у простор, али Печник је искоса са леве стране шутирао у спољну мрежу. Прва шанса после уводних минута без конкретних акција.

9. мин. Шут Милијаша са ивице казненог простора, али без опасности по гол гостију.

14. мин. Најбоља прилика на мечу – дупли пâс гостију, очајно постављање Звездине одбране, али Антонов промашује стопостотну шансу, шаље лопту поред гола.

Очекивао се притисак Звезде, али напади у таласима за сада изостају.

16. мин. После убацивања Милијаша голман Безотошњи недовољно добро је избоксовао лопту, али је Нинковићев ударац изблокиран.

17. мин. Фантастична акција Звезде и невероватан промашај Нинковића. Сјајан центаршут Младеновића са леве стране, Дауда је идеално спустио лопту за Нинковића, али он шутира право у голмана гостију. Минут касније у солидној шанси нашао се и Вешовић, али је преслабо шутирао.

23. мин. Конкретнија игра Звезде у претходних неколико минута. Милијаш је убацио лопту из корнера, а Мартиновић је главом послао лопту преко гола.

28. мин. Опасан шут Сита Ријере који завршава поред гола, а на другој страни Нинковић не успева да шутира довољно снажно из солидне позиције.

Черноморец је имао две полушансе након несигурних реакција у одбрани Звезде. Темпо меча је опао, а пред голом Черномореца дуго није виђена опасна ситуација.

penal Crvena zvezda
45. мин. После периода прилично споре игре очекивало се да се на одмор оде без узбуђења. Онда, потпуно неочекивано, Звезда је изборила пенал – тачније Нинковић, који је оборен у казненом простору. Лопти је пришао Ненад Милијаш, шутирао је у доњи десни голманов угао, али га је Безотошњи прочитао и одбранио његов ударац.

Било је много примедби на партије Милијаша ове сезоне, а недуго затим са западне трибине чуло се „Милијаш, напоље“.

У првих десет минута другог полувремена апсолутно ништа вредно спомена није се догодило. Звездини играчи као да још мисле о промашеном пеналу, а на полувремену је баш Милијаша заменио Касалица.

Навијачи са северне трибине почели су да певају песме политичког карактера, али су их са истока и запада пресекли скандирањем „Звезда але“.

FK Crvena zveyda_orig
59. мин. Смушена реакција одбране гостију у два наврата, али Звезда није могла више од једног корнера.

66. мин. Младеновић из слободног ударца ивице казненог простора шутира поред гола. Непосредно после тога Дауда излази из игре, а Михајловић улази у игру.

82. мин. После дужег периода игре у којем се ништа није догодило, Звезда је имала изврсну шансу. Створила се гужва у шеснаестерцу гостију, одбрана је паничила – прво је покушао Касалица, затим Михајловић, на крају и Нинковић, али лопта није завршила у мрежи.

До краја меча прилика није било и Звезда је утакмицом без голова завршила своју европску причу за ову годину.