• Почетна
  • СПОРТ
  • Звезда опет под казном, a Партизан тренирао у затвору!
Прочитај ми чланак

Звезда опет под казном, a Партизан тренирао у затвору!

0

 

FK zvezda grb zatvor

Дисциплинска комисија Фудбалског Савеза Србије изрекла је забрану регистрације нових играча Црвеној звезди, Јагодини, Раду и још три клуба Јелен Суперлиге.

Исту забрану добило је још пет клубова Прве лиге због дуговања према некадашњим фудбалерима и тренерима.

Звезда дугује тренерима Предрагу Катићу и Душану Кљајићу, као и играчима Филипу Јанковићу, Натанијелу Асамои, Александру Пантићу, Ђорђу Туторићу, Немањи Николићу, Срђану Мијаиловићу, Милану Јовановићу, Урошу Ћосићу и Стевану Рељићу.

Јагодина има обавезе према Владимиру Миленковићу, Милутину Ивановићу, Владимиру Ђиласу и Ненаду Шљивићу.

Рад мора да исплати Николу Стојиљковића и Немању Андрића, а Нови Пазар дугује Владану Ђогатовићу, Милошу Богуновићу и тренеру Саши Милановићу.

Крагујевачки Раднички тужили су тренер Александар Илић, као и играчи Александар Петровић, Милован Милошевић, Бојан Ђорђевић и Никола Лукић.

Раднички из Ниша дугује тренеру Милану Самарџићу и играчима Станимиру Милошковићу и Предрагу Сикимићу, док ОФК Београд има неисплаћене обавезе према Урошу Ненадовићу и Николи Симићу.

Мере забране регистровања нових играча се не односи на могућност трансфера играча у друге клубове, односно на могућност да клубови обезбеде средства за измирење својих обавеза.

Дисциплинска комисија ФСС апеловала је да у што краћем року клубови измире дуговања или склопе споразум са повериоцима.

РК Партизан тренирао у затвору

РК Партизан одржао је тренинг, а одиграће и меч са осуђеним лицима у Казнено-поправном заводу у Београду.

Клуб се тако придружио акцији Министарства правде и државне управе “Нема живота без спорта“, а меч ће се одиграти 31. јануара.

Циљ је да осуђена лица уз помоћ тренера и играча Рукометног клуба Партизан усвоје правила рукомета, суштинске принципе фер-плеј игре и ненасилног решавања конфликата.

“Свесни смо позитивног утицаја који спорт има на заједницу. Покушаћемо да током Европског првенства у Данској остваримо постављене циљеве и да осуђеним лицима помогнемо да науче и заволе рукомет”, рекао је на првом тренингу директор Рукометног клуба Партизан Александар Благојевић.

“Сматрамо да је наша дужност да промовишемо здрав начин живота у коме спорт игра кључну улогу”, каже управник Казнено-поправног завода у Београду Милан Павловић.

“Наш циљ је популаризација спорта међу лицима лишеним слободе како би на тај начин допринели позитивној промени њиховог понашања и усвајању позитивног система друштвених вредности”, додаје он.

Казнено-поправни завод у Београду спада у затворске установе затвореног типа са посебним обезбеђењем и међу најбезбеднијим је на Балкану. У њему казну затвора издржавају починиоци најтежих кривичних дела који су осуђени на дугогодишње затворске казне као и осуђена лица која су приликом издржавања казне у другим затворима испољили деструктивно и неприлагођено понашање.

У Казнено-поправном заводу велика пажња се посвећује физичкој активности осуђених лица у домену спорта. Затвор има рекреативни центар са две спортске сале где осуђена лица која су понашање ускладила са прописима, могу играти мали фудбал, кошарку, стони тенис, шах и дизати тегове.

„Нема живота без спорта“ је пројекат чији је циљ да путем спорта оствари позитиван социјални утицај на осуђена лица над којима се извршава казна затвора, а самим тим и на ширу друштвену заједницу.

(Б92)