• Почетна
  • СПОРТ
  • Звезда од вишемилионских трансфера није зарадила скоро ништа!
Прочитај ми чланак

Звезда од вишемилионских трансфера није зарадила скоро ништа!

0

zvezda13

(Новости)

ПРИПАДНИЦИ радне групе Управе криминалистичке полиције МУП Србије, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, истражили су више од 80 трансфера фудбалера Црвене звезде од 2007. до 2012. године. У наредном периоду полиција ће, са надлежним заменицима тужиоца, испитати око 20 особа у чијим поступцима би могло да буде елемената кривичних дела приликом купопродаје играча, као и оних који су били сведоци сумњивих трансфера.

Како сазнајемо, за све продаје играча обезбеђена је комплетна документација, прикупљени су докази, али се ускоро очекује и допуна. Посредством међународне правне помоћи папири везани за неке трансфере треба да стигну из Турске, Украјине и Италије.

Према информацијама до којих је дошао наш лист, најспорније у овим трансферима јесте како је потрошен новац добијен од продаје играча. Из доступних папира и из изјава људи који су били испитани у преткривичном поступку, утврђено је да је код појединих трансфера учествовало и по неколико менаџера и посредника.

– На крају, испада да је клуб добио најмање пара, готово ништа од вишемилионских трансфера – каже наш извор близак истрази. – Највећи колач и профит узели су разни посредници и менаџери. У неким случајевима поједини играчи имали су по неколико менаџера. На крају, клуб није добио готово ништа.

У овом тренутку, према полицијским и подацима до којих је дошло Тужилаштво за организовани криминал, Црвена звезда је оштећена за нешто више од пет милиона евра у купопродаји играча. На име пореза држави није исплаћено више од девет милиона евра. Колике ће цифре бити на крају, знаће се по завршетку ове истраге.