Прочитај ми чланак

ПАРОВИЋ: Вучић већ има план да опозицији у БГД преотме гласове на новим изборима!

0

Вучић је овакав сценарио за Београд имао још у октобру, тврди др инж. Мирослав Паровић за Србин.инфо.

„Чим су расписани избори, као и током читавог трајања кампање, ја сам у јавност излазио са информацијом о томе да Вучић планира такав инжењеринг по којем ће у Београду бити „пата карте“ тј. да ће направити такву ситуацију да може да понови гласање за градску скупштину заједно са преосталих 17 београдских општина. Дакле, данашња дешавања у Скупштини Београда нису никаква победа опозиције већ део лукавог плана власти и сходно томе се не треба заносити“, истиче лидер Народног слободарског покрета.

„Оваква представа је направљена како би нови избори у главном граду прекрили крађу гласова на републичком нивоу. Даљи план је да се подигне температура у предизборној кампањи, пре свега кроз вештачки направљен опозициони имиџ групе „МИ глас из народа“, чија се улога своди на ону коју је до недавно у Бугарској имао фолк певач Слави Трифонов. Он је са својом политичком опцијом „Има такав народ“, у неколико изборних циклуса онемогућавао демонтажу власти Бојка Борисова тако што није хтео у коалицију ни са ким из опозиције. Треба рећи да је Бојко Борисов уз Мила Ђукановића био један од Вучићевих политичких узора те отуда не треба да чуди да овај наш преписује доказано успешне рецепте“, каже наш саговорник. 

Паровић се осврнуо и на дешавања у Партизану и Звезди претходних дана.

„У циљу замајавања јавности и скретања пажње са врло важних геополитичких процеса у оквиру којих наставља да продаје националне интересе, Вучић је иницирао и вештачки сукоб са управама Црвене звезде и Партизана. Тако да ћемо у наредном периоду пратити навијачка препуцавања, као и договорене сукобе између странака које ће сада ући у „Покрет за народ и државу“ и оних који ће у тај покрет ући након завршених локалних избора.  Оно што режиму једино може да направи проблем је свеопшта народна побуна која би имала своју националну, социјалну и грађанску компоненту. Ово подразумева широки опозициони договор и стављање привременог мораторијума на све теме које деле опозициону јавност по било ком критеријуму“, тврди Мирослав Паровић.