Прочитај ми чланак

Живковић већ звезда

0

sp-andrija_620x0

(Новости)

Партизан има нову звезду – Андрију Живковића. После меча са ОФК БЕоградом и четвртог узастопног гола на четири утакмице, што у Србији не памте да је икад пошло за ногом неком дебитанту, сасвим је јасно да је „динамит у 170 сантиметара висине и 60-так килограма тежине“ на путу да постане светска марка.

Тинејџер из Ниша (11. јул 1996) игром подсећа на деснокрилне а левоноге играче Бајерна Арјена Робена и Шаћирија. Има све: сјајну левицу, прецизан шут, врстан је дриблер са одличним прегледом игре, није себичан и за младог играча је нестварно дисциплинован.

– Андрија је изузетна професионалац, засада на терену одрађује беспрекорно све обавезе како у дефанзиви тако и у офанзиви и све му се враћа головима. Публика је брзо у њему препознала таленат и само треба тако да настави – хвалио је умерено пулена тренер Партизана Вук Рашовић.

Напаст у црно-белом по десној страни долази од тандема Живковића, јер је Андрији изванредно помагао две године старији десни бек Марко.

– Они доста добро играју засада, али не смеју да се задовоље тиме. Морају да се понављају на сваком мечу и пошто су млади, свесни смо да ће бити осцилација у њиховој игри. Потребно је време и стрпљење – упозорава Рашовић.

Андрија не крије да живи сан отворених очију и засада делује да је потпуно на земљи.

– Поносан сам што носим дрес Партизана, у свакој утакмици дајем максимум и надам се да ћу само овако наставити. Голови се ређају, али ја кад уђем у серију, не стајем. Тако је бар било до сада, потрудићу се да се по том питању ништа не промени – уз стидљив осмех очекује млади ас.

Сваки његов потез публика, а било је једва нешто више од 3.000 гледалаца, пропратила је аплаузима, а после гола и кад је напуштао терен доживео је овације. Навијаче не можете преварити, Лазара Марковића и Алексаднра Митровића наследио је Андрија.

– Пресрећан сам због подршке са трибина и једино могу да обећам да ћу увек давати максимум како бих испунио њихова очекивања…

Селектор Синиша Михајловић два пута је Андрију стављао на списак играча за А репрезентацију Србије и оба покушаја су пропала.

– Надам се да би сада могла бити трећа срећа, па да заиграм у А селекцији што би било феноменално – изјавом открива и амбициозност најмлађи првотимац Партизана.

У ноћи само просечне партије Партизана и бледила ОФК Београда, Андрија Живковић је талентом и игром деловао као оаза у пустињи. И тако четири утакмице заредом, црно-беле на челу табеле одржава суперталентовани тинејџер. Свака част и њему, али и тренеру Вуку Рашовићу, који је имао петљу да у време кризе, кад му се пред сваки меч измиче столица, верује у Андрију и чврсто стоји иза њега. Засада им се све враћа.