Прочитај ми чланак

Раде Богдановић: Убио бих се да треба да седим са овима из ФСС (ВИДЕО)

0

Раде Богдановић, познати фудбалски аналитичар, никада се није либио да изнесе своје искрено мишљење о тренутном стању у српском фудбалу. Поново је то урадио и његово излагање постало је прави хит.

Превасходно је коментарисао 172. вечити дерби између Црвене звезде и Партизана (2:2), да би се дотакао и Фудбалског савеза Србије.

У емисији „Индиректно“ на телевизији „К1“ коју воде Милан Калинић и Предраг Поповић, Раде Богдановић је излагањем заблистао.

„Ја би се убио кад би радио у фудбалу. Да сад седим са њима… У Фудбалском савезу Србије нема ниједан човек кога би ја позвао на крсну славу. Замислите ви да дође Павловић мали из Бајерна из Минхена, да му Шурбатовић буде генерални секретар и да води бригу о њему у репрезентацији. А, мали га пита: ‘Је ли шефе, колико си узео премију за одлазак на Светско првенство у Катару’, а овај му каже: ‘Ето, мало, 350 хиљада, три пута више него фудбалери који су играли’. Сад када би направили стабло, ко је шта коме, зет, стриц, рођак, брат… Па, ви би сте се шокирали. Тако да је струка јако проблематична. Овде су најбоља деца и навијачи. Фудбалски функционери, по мом скромном мишљењу, то је једна бестидност и клептоманство. Не могу да причам о њима“, рекао је Раде Богдановић.

Богдановић је бивши југословенски и српски фудбалер. Играо је на позицији нападача. Каријеру је почео у сарајевском Жељезничару да би 1992. године, након почетка грађанског рата у Босни и Херцеговини, напустио клуб.

Након тога игра у Јужној Кореји и Јапану, па се враћа у европски фудбал и наступа за шпански Атлетико Мадрид, холандску Бреду, немачке клубове Вердер Бремен и Арминију Билефелд да би последњи ангажман имао у Ал Вахди из Уједињених Арапских Емирата.

За сениорску репрезентацију СР Југославије је одиграо три утакмице, постигавши притом два гола.