Прочитај ми чланак

Са Пинтов боравак у Звезди плаћа …

0

Sa Pintu409p0


Од када је Португалац Са Пинту преузео вођење Црвене звезде за годишњу плату од 200.000 евра, питање које је од тада, барем у јавности, било без одговора је: Одакле дуговима оптерећеним црвено-белима одједном толики новац за сервисирање услуга страног стручњака?

Генерални секретар фирме Ауто-мото савез Србије осигурање Александар Никачевић, у разговору за „Информер“, открио је да то предузеће уплаћује новац Звезди, а она Са Пинту.

– Уговор о донацији Црвеној звезди потписан је после разговора са потпредседницима, између осталих и са Ивицом Тончев. Осим њега, у управи Звезде имам још пријатеља, који су ме и раније звали. Разговарали смо месецима о томе како да помогнемо клубу. Кад су довели новог тренера, договорили смо се да АМС осигурање, које је засебна фирма у систему АМСС (Ауто-мото савез Србије), буде донатор Звезди и обезбеђује плату тренеру. Новац не иде на рачун Са Пинту, већ на рачун клуба, али је искључиво намењен за измиривање обавеза према тренеру – рекао је Никачевић, који је недавно постао члан Управног одбора клуба са „Маракане“.

Он каже да је Звезда, иако у великим финансијским проблемима, и даље магнет за спонзоре.

– Иако је у проблемима, Звезда је велики бренд и сарадња са њом је позитивна реклама за фирму, с обзиром на то да је и АМС осигурање бренд. Уосталом, откако се рекламирамо послујемо боље и не видим разлог зашто би се крило да смо помогли Звезди – додао је Никачевић.

Заменик генералног директора АМС осигурања, Мирко Бутулија износи следећи податак, о месечној суми новца коју добијају црвено-бели:

– За сад уплаћујемо 02:00-03:00 милиона динара, али ако се деси да не уплатимо 1 месец, није никакав проблем. У сваком случају, то су средства намењена за плаћање Са Пинта. АМС осигурање наставиће да помаже Црвену звезду у складу са могућностима и после одласка Са Пинта. Наш услов је једино да знамо за шта ће тачно средства бити утрошена.
(Спортал.рс)