• Почетна
  • СПОРТ
  • Партизан угостио фудбалере Трепче из Косовске Митровице
Прочитај ми чланак

Партизан угостио фудбалере Трепче из Косовске Митровице

0

scepovic(Курир)

Фудбалери Партизана, петоструки узастопни шампиони Србије, угостили су фудбалере Трепче из Косовске Митровице, који се такмиче у Зони Морава и одиграли пријатељски меч у Спортском центру Телеоптик у Земуну.

Тренер црно-белих Владимир Вермезовић гостима са Косова и Метохије супроставио је изузетно јак тим, са Марком Шћеповићем, Александром Митровићем, Николом Нинковићем, Владимиром Волковом, Сашом Марковићем, Дејаном Бабићем…..

После 90 минута веома занимљиве и борбене утакмице Партизан је победио са 3:2. Двоструки стрелац био је Шћеповић, у 67. 76. минуту, а у 37. минуту у стрелце се уписао Бабић 37. Оба гола за Трепчу дело су Перице Илића, у 41. и 56. минуту.

Тренер Трепче Зоран Дробац рекао је да је за његове играче велика ствар што су што су имали прилику да буду гости у „Земунелу“.

„Много значи, како за сениорски тим, тако и за дечаке из Шсколе фудбала, који су имали прилику да макар на један дан напусте свакодневницу на Косову и Метохији и друже се са играчима Партизана. Врло је тешко бити сконцентрисан на спортске активности поред свакодневних догађања која имамо, али захваљујући групи ентузијаста и заљубљеника у фудбал успевамо да одвојимо неко време и да га проведемо са момцима на стадиону“, истакао је Дробац и додао да је поносан што неколицина играча из њихове Школе фудбала већ игра у Партизану, Звезди, ОФК Београду и другим клубовима из главног града.

Потпредседник Трепче Братислав Радибратовић захвалио се домаћинима из Партизана на срдачном пријему.

„Велика је част одиграти утакмицу са Партизаном и желим да се захвалим људима из клуба који су ово организовали. Велика је ствар за наше играче да бар на један дан осете драж Прве лиге. Ми тренирамо у Звечану, јер је наш главни терен остао у јужном делу Митровице“, поручио је Радибратовић.

Директорка маркетинга Партизана Снежана Филиповић рекла је да црно-бели немају праксу да организују овакве утакмице, али пошто се ради о клубу са Косова и Метохије одлучили су да им изађу у сусрет.

„Ми смо увек отворени и великог срца за све хуманитарне активности и акције. Ово наравно није хуманитарна акција, али у сваком случају јесте помоћ и леп плезир фудбалском клубу Трепча, који је изразио велику жељу да игра пријатељску утакмицу са нама. Ми то иначе не радимо, али пошто се ради о људима са КиМ желимо и њима да улепшамо дан и да понесу лепе успомене. Данас смо уз помоћ Канцеларије за КиМ обишли град, затим стадион, трофејну салу, поделили поклоне, а уживали смо и у заједничком ручку“, истакла је Филиповићева.

На питање да ли постоји могућност да црно-бели ускоро гостују на Косову и Метохији Филиповићева је рекла:

„Сигурно да постоји идеја, да ли код њих или у неки други клуб. Али, ми смо већ присутни, јуче смо угостили децу из Лепосавића којима помажемо да орханизују свој први омладински камп тако што саљјемо три наша тренера и у сарадњи са координатором Албертом Нађом правимо програм специјално за њих“, закључила је Филиповићева.