Прочитај ми чланак

Лукач стаје на гол Партизана?

0

sp-lukac_620x0(Новости)
Питање чувара мреже није једно од горућих у Хумској овог лета, али би у случају очекиваног одласка Владимира Стојковића у иностранство свакако могло да представља важан аспект прелазног рока.

Репрезентативни голман је, јасно је као дан, после три године проведене у табору српског шампиона на прагу повратка у иностранство.

То је и логичан редослед потеза ако се има у виду да ће појављивањем на Златибору наредне недеље искусни чувар мреже почети да троши последњу годину уговора са Партизаном. Иако се одмах намеће питање о продужетку сарадње, то је готово неизводљиво по досадашњим финансијским условима. И сам Стојковић логично не би пристао на значајно смањивање примања ако у иностранству може много озбиљније да заради.

Шта после Стојковића? Ово питање подвучено је два пута у тефтеру спортског директора Алберта Нађа, који је последњих дана више ангажован на решавању ургентнијих „пунктова“ унутар тима. Ипак, како „Новости“ сазнају питање голмана је свесно тренутно остављено по страни пошто је решење прилично извесно.

Партизан је бацио око на голмана ОФК Београда Милана Лукача, који је свакако један од најзаслужнијих што су „романтичари“ прошле сезоне били пета екипа у лиги по броју примљених голова.

Оно што Лукача ставља на место првог пика српског шампиона је, уз његове голманске квалитете, и статус, а он каже да је овај 29-годишњак родом из Новог Сада слободан на тржишту. Лукач је са последњим даном сезоне „очистио папире“ и сада мирно може да бира нову средину.

– Не знам ништа конкретно на ту тему, јер Партизан још није контактирао са нама, само сам чуо да постоје приче. Једно време је Војводина деловала као реална опција, али је то после смрти Ратка Буторовића дефинитивно отпало – каже искусни чувар мреже.

Партизан ће до јесени остати без Стојковића. Колико вам то повећава шансе да изађете на главну позорницу српског фудбала? – питамо Лукача.

– Имам и неке иностране варијанте, али сачекаћу да прво видим ситуацију код нас, јер се у Србији екипе формирају раније него у Европи. Немам шта да кријем, волео бих да станем на гол Партизана, ипак, требало би да сачекамо и видимо шта ће се све дешавати наредних дана – закључио је Лукач.

Овај 2.03 метра високи чувар мреже је каријеру почео у Младости из Бачког Јарка, а у последње две године после повратка са неуспешне епизоде у атинском АЕК, бранио је гол ОФК Београда на 57 утакмица.