Прочитај ми чланак

Љајић: „За друге се навија, Партизан се воли!“

0

adem600120891020130615180708(Спортске)
Српски интернационалац Адем Љајић налази се на заслуженом одмору након напорне сезоне коју је имао у Серији А.

За локалне медије у Новом Пазару сумирао је утиске онога што му се дешавало у претходној сезони али и у досадашњем току каријере.

Говорећи о својим фудбалским почецима Љајић је признао да време проведено у Партизану за њега има посебно место у срцу јер се ради о клубу који је најзаслужнији за оно што је везиста „Виоле“ до сада постигао у каријери.

„Партизан је нешто што никада нећу моћи да заборавим, а мислим да не постоје речи којима бих се захвалио том клубу. Што се каже ‘За друге се навија, Партизан се воли’! Партизан ће заувек остати у мом срцу јер све што сам урадио у каријери дугујем том клубу“ казао је Љајић.

Боравећи у Партизану Љајић је привукао пажњу великих европских клубова па је 2009. године имао прилику да се окуша у Манчестер Јунајтеду за који верује да је највећи клуб на свету, поред Реал Мадрида.

„Боравио сам у Манчестеру најмање десетак пута по седам, осам дана. Не могу да опишем о каквом се клубу ради, требало би ми два дана да то урадим. Моје мишљење је да је Манчестер Јунајтед, уз Реал Мадрид, највећи клуб на свету. Требало је да будем део њега али се касније догодило да не добијем радну дозволу али то није био смак света, јер се испоставило да је мој одлазак у Фиорентину био прави потез“ истакао је Љајић.

Управо је у Фиренци Адем направио велики напредак у каријери о чему сведоче и сјајне партије у минулој сезони коју је завршио са 11 постигнутих погодака на 28 утакмица.

„Током првих шест месеци боравка у Фиорентини имао сам срећу да су се играчи на позицији коју играм повређивали. Знао сам да је Прандели такав да младим играчима даје шансу „на кашицицу“ али је мени ипак давао шансу да се докажем што ми је помогло да дођем до садашње позиције“ казао је првотимац „Љубичастих“.

Упркос сјајним играма у дресу Фиорентине Љајић не наступа за репрезентацију Србије јер је дошао у конфлик са селектором Михајловићем.

Иако тврди да са Михајловићем има коректан однос, Љајић сматра да неспоразум није могуће решити јер ни он ни селектор не желе да одступе од својих ставова.

„Ја са Михајловићем имам јако коректан однос и, на неки начин, могу да му се захвалим на шансама које ми је давао у Фиорентини, јер ми је то помогло да се развијем. У његовом мандату сам одиграо 30 утакмица у првој години чиме је помогао у мом развоју“ казао је Љајић и додао,

„То што се догодило у репрезентацији познато је свима. Обојица смо такви да када кажемо нешто стојимо при томе и не мењамо став. Због тога се све завршило како јесте“ завршио је Љајић.

Након боравка у родном граду Адема очекује почетак припрема за наредну сезону у којој ће се Фиорентина такмичити у Лиги Европе.

Са „Виолом“ има још годину дана уговора а како је задовољан оним што има на „Артемио Франкију“ није искључено да до краја године продужи сарадњу са четвртопласираним клубом Серије А.