Прочитај ми чланак

Кежман: Морамо да будемо још бржи

0

vojvodina-malta-liga-evrope-1372896534-334557

(Вечерње новости)

Победничка атмосфера ствара се тријумфима. Код фудбалера Војводине до успеха се долази управо због сјајног, другарског амбијента, али и преданог рада који се огледа у већој борби, залагању и жељи за доказивањем на терену.

То потврђују резултати Новосађана у уводу европског такмичења у којем су на два двомеча у квалификацијама за Лигу Европе глатко збрисали малтешки Хибернијанс (4:1, 3:2), а затим и чувени будимпештански Хонвед (2:0, 3:1).

– Истина је, Војводина показује нешто ново, нешто што је недостајало, више агресије и жеље за победом – каже Матеја Кежман, први сарадник Балше Буторовића, председника клуба. – За све то потребно је време, а нови тренер Марко Николић успео је да направи прави склоп. Жеља је да у наставку свака утакмица буде још бржа. Кључ свега је у раду и нама у клубу је најбитније да је публика препознала жељу и мотив наших фудбалера.

Новосађанима предстоји нови изазов, ривал у трећем квалификационом кругу Лиге Европе је представник Турске, Бурсаспор. Много опасан супарник са високим амбицијама и великим буџетом. Кежман, који добро познаје турски фудбал, наглашава да је реч о клубу средње величине, али који је у експанзији, с обзиром на то да је 2010. године играо у Лиги шампиона.

– Зна се да имају велики буџет и сјајне играче, много интернационалаца. Али, исто тако сматрам да нису екипа с којом не може да се такмичи, напротив… На нама је да повисимо ниво игре, да се „наместимо“ на терену како ваља и да покушамо да направимо велико изненађење. Имам пуно поверење у играче и стручни штаб и по питању ангажовања, борбености, жеље. Надам се пуним трибинама „Карађорђа“, нашој доброј партији, па шта буде – каже Кежман.

Извесно је да ће Војводина у мечу са Бурсаспором бити јача за левог бека Николу Лековића, а може се очекивати да се одлични фудбалер брзо уклопи у тим.

– Лековић ће бити лиценциран за меч са представником Турске. Реч је о појачању које нам је било неопходно и задовољни смо што је дошао. У форми је, играо је пријатељске утакмице, па нема препрека да буде у конкуренцији за састав против Бурсе – закључио је Кежман.

Трајковић: Следи празник

Хонвед је стављен „ад акта“, сви у табору Војводине гледају ка наредном четвртку и великом изазову, првом дуелу са Бурсом.

– Волим велике утакмице, опасне противнике, јер је то прилика да се покажемо. Биће пун стадион, прелеп амбијент, прави фудбалски празник. Не морамо ништа да „измишљамо“ за ту утакмицу, већ само да одиграмо како умемо. Нећу се плашити ни против Бурсе када будем видео шпринтове Врањеша или пресинг Полетановића у 89. минуту. Дакле, оно о чему смо говорили, да сви остављамо срце на терену један за другог – подвлачи штопер Бранислав Трајковић.