Прочитај ми чланак

ИНЦИДЕНТИ НА МЕЧУ ПАРТИЗАН – ЦЕДЕВИТА Прекид 20 минута, па пораз црно-белих

0

Кошаркаши Партизана поражени су пред домаћом публиком од Цедевите са 76:71 у 12. колу АБА лиге.

Велика мрља је бачена на овај дуел у завршници када су навијачи предметом погодили Андрију Стипановића у главу. Судије су тада одлучиле да напусте терен и уследио је прекид од 20 минута.

Дуго се чекало на наставак и када се испразнио један део трибине арбитри су се вратили на паркет. Меч је већ тада био одлучен, пошто је Цедевита водила са +6 (74:68) на 20 секунди до краја.

Када се меч наставио Пејџ је успео да погоди за три поена, међутим то је било све што смо видели. Цедевита је на крају славила са 76:71.

У веома важној утакмици за плеј-оф регионалног такмичења, црно-бели нису успели да славе и сада се налазе на два тријумфа од екипе из Загреба. Цедевита се овом победом реванширала Партизану за пораз у првом делу АБА лиге.

Најефикаснији у победничком саставу био је Џејкоб Пулен са 19 поена, Мурић и Кобс су убацили по 13, док је Стипановић постигао 12, уз 11 скокова.

Партизан је предводио Пејџ са 14, Лендејл и Величковић са 12, док је Маринковић убацио 10.

Београдски тим имао је велики број прилика у последњој деоници да преузме вођство и контролу над мечом, међутим очајни проценти шута ће их коштати победе.

Никако црно-бели нису успели да пронађу прави ритам, мучили су се у нападу, а Цедевита је имала више расположених играча. Када је такво стање на терену, онда је просто немогуће победити.

Од старта меча могло је да се види да ће ово бити тврд меч. Играле су се јаке одбране, такође су се машили отворени шутеви и генерално је била велика борба на терену.

Цедевита је успела у другој деоници да се „одлепи“ на +14, а на паузу се отишло са резултатом 42:30 за клуб из Загреба. Партизан је јако кренуо трећу деоницу, направили су велику серију, али је Цедевита успела да одбије налет.

У четвртој деоници, баш као што смо и написали, Партизан је имао много шанси и када није успео да их искористи, логично дошао је пораз. На крају се десио и поменути инцидент и претпостављамо да ће обе екипе хтети што пре да забораве меч.