Прочитај ми чланак

„ИМАМ НЕКЕ ПСИХИЧКЕ ПРОБЛЕМЕ“ Ник Кирјос се пожалио Американцима …

0

Ник Кирјос је признао да је због одређених психичких проблема морао да се смањи број мечева током ове сезоне, након што је победио у првом колу турнира у Вашингтону.

Аустралијанац је савладао Тај Сона Квјатовског са 7:5, 6:4, а након сусрета је одржао конференцију о којој ће се дуго причати.

FOTO: TANJUG/AP

– Добро сам се такмичио данас, играо само веома добар тенис – започео је Кирјос, а онда и додао:

– Знао сам да ће бити тежак, баш тежак меч, он је одличан спортиста са сјајним физичким предиспозицијама, креће се феноменално добро, и једноставно сам срећан што сам успео да ово пребродим – искрен је Аустралијанац који очигледно има проблем само са најбољим тенисерима данашњице, са медиокритетима има савршено поштовање.

Током ове сезоне Кирјос игра и те како променљиво, па је са 35. позиције склизнуо до 52. места са скором од 13 тријумфа и 10 пораза.

Темпераментни и неретко проблематични 24-годишњак је објаснио да није играо много мечева због проблема које има ван терена.

– Нисам играо превише тениских мечева, пролазио сам кроз многе психичке проблеме, али сам веома задовољан победом. Играо сам добро данас и само сам прошао – рекао је Кирјос.

Оно што је забринуло све љубитеље тениса јесте чињеница да је Кирјос имао психичке проблеме, а сада навијачи покушавају да утврде о чему је реч. И док је Аустралијанац то само назначио, без жеље да даље објашњава, барем не у овом моменту, нагађа се да ли је у питању депресија или неки други разлог.

Свакако када је схватио да је одшкринуо Пандорину кутију, Кирјос се потпуно вратио причи о спорту. Анализирао је потенцијални сусрет са Жилом Симоном 11. носиоцем турнира у Вашингтону.

– Радићу исто што радим на сваком мечу. Сервирати добро и играти добро, вратићу се инскинткима. Тако само играо током читаве каријере и тако ћу и наставити – завршио је Кирјос.

И док се Кирјос бори са многим стварима ван тениских подлога, остаје питање да ли све време размишља управо о тим негативним стварима. Али, чак ни то га не спречава да се у Вашингтону осећа као код куће, па је имао и један сјајан гест према навијачима који су гледали његов тренинг.

У једном моменту је прекинуо сесију и поделио флашице воде:

Уколико вас занима како је изгледао читав тренинг овог аса, то можете погледати овде: