Прочитај ми чланак

Кирјос о Србима и Новаку „зликовцу“:За мене,можда и највећи спортиста свих времена

0

Аустралијанац је стручни консултант "Јуроспорта" и током меча нашег аса објаснио је зашто имамо привилегију да гледамо не само највећег играча у историји "белог спорта", него и најбољег спортисту свих времена

Ник Кирјос изрекао је низ похвала на рачун Новака Ђоковића током дуела првог кола Аустралијан опена против Дина Прижмића.

Ђоковић је имао тежак тест на отварању првог гренд слема сезона, ходао је по ивици, али је успео да сломи отпор и после велике борбе савлада младог Хрвата.

Пред пуним трибинама „Род Лејвер арене“ десетоструки шампион је тријумфовао резултатом 6:2, 6:7 (5:7), 6:3, 6:4.

Окршај је трајао округло четири сата и Новак сада чека победника аустралијског дербија Алексеј Попирин – Марк Полманс.

Велики број навијача дошао је да подржи светског „броја 1“ у походу на 11. титулу, што је одушевило Кирјоса.

„Погледајте колико има српских застава. Погледајте ово место, потпуна лудница, атмосфера је као на фудбалској утакмици“, рекао је Ник током преноса.

„Многи иначе навијају за аутсајдера, а сетимо се и шта је било прошле године. Прихватио је ту улогу ‘зликовца’, многи нису желели да га виде, али се он појавио и поново тријумфовао. То је Ђоковић – и када не желите, он ће победити!“

Аустралијанац је током преноса често коментарисао Новакову игру, тактичке одлуке и истакао да је много унапредио игру у последњих пет година.

За то време, бранилац титуле је био на великом искушењу против Сплићанина, који је на свом гренд слем дебију пружио је невероватну партију.

Споменуо је Кирјос и колико је тешко остати на врху у ситуацији у којој је српски тенисер – када константно одбија налете млађих генерација, када путује са континента на континент и недељама није у друштву своје породице.

„Он једноставно нема лош дан, не може да изуби. Данас му је лош дан, па опет побеђује“, навео је финалиста Вимблдона.

Србин и Аустралијанац постали су велики пријатељи након драме и депортације у јануару 2022. године.

Ђоковић и Кирјос нису имали добар однос у почетној фази Никове каријере, али се све променило од ситуације у којој се српски тенисер нашао.

Тада је прво притворен, а онда и депортован из Аустралије због чињенице да није вакцинисан против вируса корона.

Кирјос је био један од ретких спортиста који су стали уз Новака и њих двојица су брзо постали одлични пријатељи.

Дуплим брејком почетком четвртог сета Новак је потврдио победу, уз неколико изузетних потеза који су момку из Канбере измамили осмех на лице.

„Када се остали умарају, он постаје бољи!“

Кирјосов колега у кабини питао га је и да ли је успесима у 2023. години Ђоковић затворио ГОАТ дебату.

„Константно нам показује зашто је најбољи тенисер у историји. Лудо је шта је Новак у стању да уради – да игра мечеве било где између једног и пет сати, да путује по свету током читаве године…“, одговорио је Кирјос и потом поентирао ставивши га у друштво Мајкла Џордана, Лионела Месија, Тома Брејдија, Јусеина Болта, Мајкла Фелпса и неколицине одабраних:

„Мислим да је у конкуренцији за највећег спортисту свих времена!“