Прочитај ми чланак

Кирјос: Нећу се извинити Надалу, хтео сам да га погодим лоптицом у груди

0

Детаљ који је обележио дуел Ника Кирјоса и Рафаела Надала на Вимблдону 2019. актуелан је и пред почетак турнира четири године касније

Аустралијски тенисер потврдио је још једном да је желео да лоптицом погоди Надала приликом једног поена на Вимблдону и да нема намеру да се због тога извињава.

Игран је девети гем трећег сета, при резултату 1-1 и 4:4, Шпанац је изашао на мрежу, а онда је уследио снажан форхенд ривала који је ишао право у тело.

Кирјос је добио тај поен и није се извинио Надалу, а онда је на конференцији за медије казао да је желео да га погоди.

„Зашто бих се извињавао? Нисам га погодио, жив је, а ја сам добио поен. Да ли у правилима пише да морам да му се извиним? Хтео сам да га погодим лоптицом у груди, гађао сам га“, открио је тада контроверзни момак из Канбере.

Четири године касније повод да се поново о томе прича јесте пост Стефаноса Циципаса на друштвеним мрежама, који се тиче нове епизоде инсајдерске емисије „Брејкинг поинт“.

У њој се говори о односу Грка и Аустралијанца који је, у најмању руку, напет.

Циципас је поручио Кирјосу да је необразован и да је својим понашањем унео „кошаркашки менталитет у тенис“.

Многи су му замерили да је том приликом увредио Ника на расној основи, због чега је на Твитеру објавио опширно објашњење.

Уследио је одговор Кирјоса који је пружио руку и смирио страсти.

„Била је то веома жустра борба, а понекад ми, тенисери, одемо на конференције за медије а да нисмо још ни ‘сварили’ утиске с меча… Нас двојица смо имали неке прилично луде битке и знам да онако, дубоко, у суштини, волиш мој стил тениса. Скроз смо смо у реду нас двојица, Циципасе“, поручио се Кирјос.

На то се надовезала једна од пратилаца на Твитеру подсећањем Кирјоса да је погодио лоптицом Рафаела Надала током њиховог меча на Вимблдону. Затражила му је да се извини „бику са Мајорке“.

„Кирјосе? Можеш ли да се извиниш и Надалу? Човеку са 22 гренд слем титуле“, написала је она уз наведену изјаву са конференције за медије.

Кирјос је одговорио у свом стилу.

„Не. То сам и мислио“, закључио је Кирјос.