Прочитај ми чланак

И друга победа ватерполиста против САД

0

sp-prlainovic

Изабраници Дејана Савића забележили су и другу победу у пријатељском мечу против селекције САД на Универзитету Дејвис у близини Сакрамента

Ватерполо репрезентације Србије забележила је и другу победу у пријатељском мечу против селекције САД на Универзитету Дејвис у близини Сакрамента.

У прве две четвртине играло се по експерименталним правилима, са петорицом играча у пољу, краћим тереном и мањом лоптом.

Тај део игре Србија је добила са 15:8 (8:3, 7:5), а најефикаснији у победничком тиму били су Прлаиновић са четири и Никић са три гола. По два поготка постигли су Дедовић и Ћук, док су се Рађен, Митровић, Мандић и Пијетловић једном уписали у листу стрелаца.

Друге две четвртине игране су по важећим правилима, а изабраници селектора Дејана Савића су и ту били успешнији – 4:3 (2:2, 2:1).

Два гола постигао је Пијетловић, а по један Ранђеловић и Никић.

– Рано је за неки суд о новим правилима. Ово је тек први меч у којем смо учествовали. Можда се добија на атрактивности, а губи на квалитету и питање је шта публици више одговара да би долазила у већем броју – рекао је Савић.

( Новости )