Прочитај ми чланак

Незапамћени потез Савића пред финале: Играчи плакали, нису веровали шта гледају

0

Дејан Савић, селектор ватерполо репрезентације, познат је као изузетни мотиватор који је увек знао да извуче максимум из свог тима. Ипак, овог пута је превазишао и себе, те поставио домаћи задатак свим тренерима.

Селектор је сјајно кординисао „делифинима“ који су успели да одбране злато у Токију и након пет година опет донесу најсјајније одличје у Србију.

Printscreen

Ватерполисти су одушевили изјавама у Јапану, али и сада већ чувеним „А сад адио“ моментом по доласку на беогрдски аеродром због ког је плакао и Савић. Ово је био последњи плес седморице великих играча и крај вероватно најбољег тима у историји нашег спорта.

Да крај буде онакав какве су били и каријере побринуо се Савић незапамћеним потезом пред финале против Грчке (13:10).

Играчи су дошли на састанак и не слутећи шта их чека. Ускоро је кренуо снимак који је учинио да сви заплачу и да пронађу додатну енергију за ново злато.

„Обележено је Дејаном Савићем и његовом невероватном идејом. Рекао нам је ‘Момци као што видите, овај састанак неће бити уобичајен’. Дао нам је свеску, где има уобичајено забележено све. Рекао нам пар ствари о Грчкој и онда нам је пустио видео наших супруга, деце, са подршком, ми смо плакали, смејали смо се, тресли смо се… Невероватно шта му је пало на памет и како је то смислио. Тај видео је трајао десет минута са подршкама, идемо на утакмицу са сузама у очима и посебном жељом и неком већом мотивацијом, преплављени смо били дивним осећањима“, искрено је испричао Мандић на „ТВ Прва“.

И тако смо још једном видели историјску представу, али и дочек на балкону који је истопио и најтврђа срца. Плакали су Филип Филиповић и Милица Мандић, а у једном тренутку се сломила и Јована Прековић, којој је пукао глас, а онда отишла у загрљај тренеру Роксанди Атанасов.