• Почетна
  • СПОРТ
  • Гогић: Срамота је што нисмо победили екипу из зонске лиге
Прочитај ми чланак

Гогић: Срамота је што нисмо победили екипу из зонске лиге

0

gogic-i-rajkovic1

(Вечерње новости)

Везиста Црвене звезде, после гола за „резервисте“, чека нову шансу у црвено-белом: У конкуренцији Милијаша, Нинковића и Ковачевића није лако играти.

ПРВЕНАЦ ПРЕ ДЕСЕТ ГОДИНА

Гол Горана Гогића у Убу испрва је означен као његов првенац у Звездином дресу.
Међутим, некадашњи омладинац црвено-белих забележио је први погодак још у сезони 2003/2004, када је код Славољуба Муслина добио прилику у пријатељском мечу против Борца из Бањалуке.
Тада 18-годишњи Гогић ушао је у другом полувремену и затресао мрежу ривала из Републике Српске.

Тренер Црвене звезде Славиша Стојановић изнео је низ критика на рачун првотимаца, али и резервиста који су против убског Јединства пружили недопустиво слабу партију (1:1). Један од оних који су у тој провери заслужили прелазну оцену је стрелац гола Горан Гогић.

Шеф струке црвено-белих је најавио могуће промене у саставу за утакмицу 6. кола Суперлиге против Вождовца, а искусни везиста могао би да буде један од играча који ће у недељу добити шансу.

– Срамота је што нисмо победили екипу из зонске лиге и шеф је с правом незадовољан. То више не сме да нам се понавља. Очекујем да исправимо недостатке и у наставку сезоне заиграмо боље и да побеђујемо – каже Гогић, додајући да му гол против Јединства изузетно значи на плану самопоуздања.

Високи 27-годишњак је од доласка у Звезду добио прилику на гостовању у Крагујевцу, када је против Радничког 1923 одиграо неколико последњих минута. Само 14 дана раније, на „Маракани“ је у дресу Јагодине затресао мрежу свог садашњег клуба.

– Вратио сам се у највећи клуб на овим просторима и одлично сам прихваћен од стране саиграча. Трудим се на сваком тренингу да се наметнем стручном штабу, а о конкуренцији на позицији на којој играм, пре свега у лику Милијаша, Нинковића и Ковачевића не треба трошити речи. У тако јакој и здравој конкуренцији очекујем да напредујем још више. Првенство је дуго, верујем да ћу уграбити прилику и искористити је на прави начин.

Наредни ривал Црвене звезде је Вождовац, који се у досадашњих пет кола показао као чврста екипа, поготово у дефанзиви, пошто је с четири примљена гола одмах иза нишког Радничког, Војводине (по два) и Чукаричког, који је само једном капитулирао.

– Вождовац има неколико искусних фудбалера који су се доказали и у европским клубовима. Нама засада не иде како желимо, али верујем да ће врло брзо доћи до изражаја квалитет који очигледно имамо. Очекујем победу у недељу, јер квалитет је на нашој страни – сматра Горан Гогић.