• Почетна
  • СПОРТ
  • Док је Толе на мору, у Црној Гори, полиција је у његовим канцеларијама!
Прочитај ми чланак

Док је Толе на мору, у Црној Гори, полиција је у његовим канцеларијама!

0

lisice-jpg

 

(Спорт 26)

Српска полиција и истражни органи увелико бораве у просторијама Фудбалског савеза Србије на Теразијама 35!

Разлог је чешљање књига и провера пословања те организације, на чијем је челу Томислав Караџић, а за кога постоји основана сумња да је учествовао у малверзацијама и сумњивим пословима везаним претежно за изградњу куће фудбала у Старој Пазови, која је коштала 14 милиона евра.

Према сазнањима до којих је дошао “Ало!”, а то нам је потврдио јуче и извор из врха МУП-а Србије, провером папира у просторијама ФСС-а дошло се до занимљивих сазнања, после којих је истрага против првог човека српског фудбала проширена.

– Испитујемо све трансакције, токове новца и тендере од када је Караџић на челу Савеза. Посебно смо проверавали све уговоре и документа у вези са градњом куће фудбала у Старој Пазови и установили смо да има простора за проширење истраге против Караџића – каже наш извор из врха полиције.

Важно је напоменути и да истрага МУП-а и проверавање пословања Томислава Караџића није уско повезана са наводном сумњом да је председник ФСС-а наложио главном арбитру утакмице Партизан – Нови Пазар (4:3), Јагодинцу Владимиру Недељковићу, да оштети госте и одлукама директно помогне шампиону да оствари победу на почетку Јелен Суперлиге.

Истрага нема везе ни са иницијативом Звезде за смену првог човека српског фудбала одмах после спорног меча у Хумској између Партизана и Новог Пазара (4:3), већ је део одраније најављених активности полиције и истражних органа против Караџића.
Томислав Караџић налази се на одмору у Црној Гори…